Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Termeni și condiții

1. Servicii incluse; termeni generali.

Acești termeni de utilizare sunt valabili între website-ul ido.ro, operat de către SC Vremeа Onlinе SRL, și dumneavoastră.

Serviciile acoperite de acești termeni de utilizare („Serviciile“) includ toate versiunile site-ului web ido.ro® („site-ul“, site-urile web mobile, alte mijloace wireless sau pe bază de internet prin care ido.ro asigură livrarea de conținut către dumneavoastră sau recepționează conținut de la dumneavoastră, incluzând, fără limitare la, aplicații software (incluzând, fără limitare la, aplicațiile ido.ro® pentru computer personal, telefon mobil și tabletă), mesaje SMS, mesaje prin e-mail, produse de alertare și furnizarea de conținut către dumneavoastră la solicitarea dumneavoastră.

Serviciile sunt proprietatea și sunt utilizate de ido.ro, însă serviciile pot include elemente aflate sub licență din partea sau oferite de părți terțe.

Ido.ro își asumă toate drepturile, titlurile și interesele în și asupra serviciilor, incluzând toate drepturile de proprietate intelectuală asociate acestora. Ido.ro are dreptul de a modifica sau întrerupe oricând oricare servicii sau oricare aspect sau funcție a serviciilor, incluzând, fără limitare la, conținutul, orele de disponibilitate și echipamentele necesare pentru accesul și utilizarea serviciilor. Ido.ro are dreptul de a rezilia și/sau suspenda permisiunea dumneavoastră de a accesa serviciile sau oricare parte a acestora, din orice motiv sau fără motiv, fără notificare prealabilă (cu excepția situațiilor și momentelor când se impune prin lege sau conform celor expuse în acești termeni de utilizare). Serviciile sunt destinate utilizării de către publicul general și nu sunt destinate persoanelor cu vârsta sub 13 ani.
Prin utilizarea oricăror servicii sau prin acceptarea acestor termeni de utilizare, sunteți, de asemenea, de acord cu politica de confidențialitate a ido.ro, pe care o puteți găsi pe acest site.

2. Limitări privind utilizarea; licență limitată.

A. Veți utiliza serviciile numai în scopurile legale. Nu veți posta și nu veți transmite prin intermediul serviciilor materiale care încalcă sau nu respectă drepturile altor persoane, care sunt ilegale, amenințătoare, abuzive, calomniatoare, care încalcă drepturile la intimitate sau publicitate, care sunt vulgare, obscene, profanatoare sau supărătoare, care încurajează comportamente care ar constitui o infracțiune, care conduce la răspundere civilă sau care încalcă orice legi, reglementări sau regulamente aplicabile, statale, locale, străine sau internaționale. Nu trebuie să postați sau să transmiteți prin intermediul serviciilor materiale care conțin publicitate sau orice fel de solicitare legată de anumite produse sau servicii. Nu trebuie să utilizați serviciile pentru a promova sau realiza oricare solicitări comerciale, incluzând, fără limitare la, solicitări adresate utilizatorilor pentru a deveni abonați ai oricăror servicii concurente serviciilor. Este interzis (i) să vă asumați identitatea unei alte persoane fizice sau juridice sau să vă prezentați incorect afilierea; (ii) să manipulați, să falsificați sau să modificați informații sau elemente de identificare într-un mod care ar putea ascunde sau masca sursa oricăror informații; (iii) să modificați sau să ștergeți informații care nu vă sunt oferite dumneavoastră, să interveniți asupra funcționării serviciilor sau să încărcați, să postați, să transmiteți prin e-mail, să transmiteți, să asigurați legături cu sau să faceți disponibil oricare conținut care conține viruși, viermi, coduri informatice, fișiere sau alte materiale care au scopul de a cauza întreruperea, distrugerea sau pierderea funcției serviciilor, software-urilor pentru computer, datelor, hardware-ului, echipamentelor de telecomunicații sau a capacității de asigurare a comunicațiilor; (iv) să încercați să obțineți acces la informații confidențiale pe care nu aveți dreptul să le accesați; (v) să modificați, să rescrieți, să decompilați sau să accesați în mod fraudulos oricare aplicații software sau instrumente sau utilități asociate folosite de oricare servicii; (vi) să monitorizați oricare informații din sau care au legătură cu serviciile în scopuri neautorizate sau comerciale sau (vii) să accesați, să monitorizați sau să copiați sau să permiteți unei alte persoane fizice sau juridice să acceseze, să monitorizeze sau să copieze serviciile folosind așa-numitele instrumente de tip robot, spider, scraper sau alte mijloace automate sau procese manuale fără aprobarea în scris din partea ido.ro. Orice comportament al dumneavoastră care, în opinia ido.ro, limitează sau nu permite unui alt utilizator să folosească serviciile nu este permis.

B. Serviciile includ materiale protejate prin drepturi de autor, mărci comerciale și alte informații protejate prin drepturi de proprietate, incluzând, fără limitare la, date, animații, text, software, imagini, videoclipuri, elemente grafice, melodii și elemente audio și drepturile asupra conținutului serviciilor conform legislației privind drepturile de autor din România și altor legi sunt deținute sau controlate de ido.ro sau licențiate de la părți terțe. Conform tuturor termenilor și condițiilor din acești termeni de utilizare, IDO.RO vă acordă o licență limitată, personală, neexclusivă, netransferabilă, care nu poate fi sublicențiată, pentru a accesa și utiliza serviciile exclusiv pentru utilizare personală, necomercială. Deși puteți accesa, vizualiza, utiliza și afișa serviciile pentru propriul uz necomercial, nu puteți modifica, reproduce, distribui, afișa public, realiza public, închiria, participa la transfer sau vânzare, nu puteți crea lucrări derivate sau nu puteți folosi în niciun fel conținutul, total sau parțial, cu excepția celor indicate în mod expres de IDO.RO în cadrul serviciilor, după cum se permite în mod expres în legea privind drepturile de autor sau în baza permisiunii scrise directe a IDO.RO și a oricăror deținători de drepturi de autor terți relevanți. În cazul oricăror operațiuni permise de copiere, redistribuire sau publicare a materialelor protejate prin drepturi de autor, nicio modificare sau ștergere a autorului atribuit, a legendei mărcii comerciale sau a notificării privind drepturile de autor nu va fi efectuată și nu vor fi transferate drepturile de proprietate. Unele dintre servicii pot include informații care provin de la Administrația Națională de Meteorologie sau de la alte instituții europene asemănătoare, de exemplu (fără limitare la) avertismentele de condiții meteorologice severe, informații care sunt deja publice și nu se supun protecției prin drepturile de autor. IDO.RO nu afirmă că deține sau controlează aceste informații.
C. Sunteți singura parte responsabilă pentru obținerea și menținerea tuturor dispozitivelor, mijloacelor de comunicație, telefoanelor, software-ului informatic, hardware-ului informatic și a altor echipamente necesare pentru accesarea și utilizarea serviciilor și pentru toate cheltuielile asociate acestora.
D. IDO.RO își rezervă dreptul să modifice, să adauge sau să elimine funcții sau caracteristici ale serviciilor. Pentru anumite servicii care sunt aplicații software, IDO.RO poate solicita în mod ocazional actualizarea serviciilor de pe dispozitivul dumneavoastră atunci când este lansată o nouă versiune a serviciilor. Această actualizare poate apărea automat sau prin alte mijloace sau vi se poate solicita să descărcați actualizarea înainte de a continua să utilizați serviciile. Fără a aduce atingere celor menționate anterior, IDO.RO nu are nicio obligație să vă pună la dispoziție actualizări sau versiuni noi ale serviciilor.
E. Dacă vă înregistrați sau solicitați să primiți alerte, buletine meteorologice, notificări sau alte comunicări din partea IDO.RO prin intermediul serviciilor, vă exprimați în mod direct consimțământul să primiți aceste comunicări sub forma unor mesaje SMS, alerte push, mesaje din aplicații, mesaje de tip pop-up și e-mail-uri, după caz, la punctele de contact identificate prin intermediul serviciilor și, în cazul mesajelor SMS, vă exprimați în mod direct consimțământul să primiți mesaje care folosesc un sistem telefonic automat și mesaje generate artificial. Confirmați și sunteți de acord că anumite comunicări sunt servicii bazate pe publicitate și vă exprimați consimțământul de a primi reclame în astfel de comunicări.

F. Chiar și pentru serviciile pentru care IDO.RO nu aplică niciun tarif, operatorul dumneavoastră de telefonie mobilă sau al dispozitivului dumneavoastră mobil poate aplica tarife și mesaje standard. Operatorul dumneavoastră vă poate aplica un tarif pentru fiecare SMS trimis și recepționat. Contactați operatorul dumneavoastră pentru a afla tarifele aplicabile pentru mesaje și termenii aferenți planului dumneavoastră tarifar. Sunteți singurul responsabil pentru orice tarife sau taxe suportate în urma participării la servicii. IDO.RO, furnizorii săi terți de servicii, reprezentanții sau afiliații săi nu vor fi responsabili în niciun caz pentru tarifele aferente SMS-urilor sau serviciilor wireless suportate de dumneavoastră, oricare persoană responsabilă pentru cheltuielile asociate dispozitivului wireless sau telefonului mobil înregistrat sau oricare persoană care are acces la telefonul mobil sau dispozitivul wireless înregistrat sau pentru orice tarif suplimentar sau eroare de facturare a unui operator sau litigiu privind facturarea cu oricare operator de telefonie mobilă sau al dispozitivului wireless.

3. Transmiterea de materiale de către utilizatori.

A. Prin transmiterea de materiale către IDO.RO sau servicii, pentru contraprestații ale căror primire și suficiență le recunoașteți prin prezentul document, dumneavoastră acordați în mod automat sau, dacă nu sunteți singurul proprietar, garantați că proprietarul sau coproprietarii acestor materiale au acordat în mod expres IDO.RO, afiliaților, contractanților și licențiaților săi dreptul neexclusiv, irevocabil, perpetuu, mondial, fără redevență și plată și licența de a utiliza, reproduce, realiza public, afișa public, pregăti lucrări derivate din, distribui, modifica, adapta, publica, traduce, edita, transmite, reformata și sublicenția aceste materiale (total sau parțial, în mod direct sau indirect) și/sau de a le include în alte lucrări sub orice formă, prin orice mijloc, suport sau tehnologie cunoscută în prezent sau dezvoltată ulterior; acordați, prin prezentul, oricărui alt utilizator al site-ului dreptul de a accesa, vizualiza, stoca sau reproduce materialul pentru propria sa utilizare personală; renunțați la drepturile dumneavoastră de atribuire, integritate sau drepturi morale legate de materiale privind utilizarea lor de către IDO.RO și alte părți autorizate; sunteți de acord să permiteți utilizarea numelui, a numelui dumneavoastră de utilizator, a locației geografice și a descrierilor și textului care însoțesc materialele trimise de dumneavoastră către servicii în reclame sau publicitate fără nicio remunerație și înțelegeți și sunteți de acord că IDO.RO nu este obligată să copieze, să publice, să afișeze sau să folosească materialele, iar IDO.RO nu va fi obligată să prevină sau să fie responsabilă pentru orice copiere, publicare, afișare sau altă utilizare neautorizată a materialelor.

B. În baza propriei sale decizii, IDO.RO va avea dreptul să refuze să posteze sau să elimine oricare materiale transmise sau postate privind serviciile. IDO.RO nu are nicio obligație să revizuiască materialele transmise serviciilor și nu poate asigura faptul că materialele trimise, incluzând însă fără limitare la, condițiile meteorologice, condițiile de drum, de mediu, de trafic sau alte aspecte raportate de utilizatori vor fi precise, complete, de încredere, utile, adecvate, transmise la timp sau exprimate în mod corespunzător. În timp ce IDO.RO poate revizui materialele transmise, aceasta nu-și asumă răspunderea pentru conținutul acestora. NU TREBUIE SĂ VĂ BAZAŢI SAU NU TREBUIE SĂ ACŢIONAŢI ÎN BAZA MATERIALELOR TRANSMISE DE UTILIZATORI CARE POT IMPLICA SAU CONDUCE LA SITUAŢII RISCANTE, PERICOLE SAU DAUNE DE ORICE FEL, INCLUZÂND, FĂRĂ LIMITARE LA, RISCURI PENTRU SIGURANŢA, SECURITATEA SAU SĂNĂTATEA UNEI PERSOANE, DAUNE ALE PROPRIETĂŢII SAU PIERDERI ECONOMICE. IDO.RO poate alege să nu publice toate sau oricare materiale transmise serviciilor în baza propriei sale decizii și astfel de alegeri nu pot fi respinse. Fără limitarea aspectelor prezentate anterior, IDO.RO va avea dreptul de a îndepărta orice material pe care aceasta, în funcție de propria sa decizie, îl consideră că încalcă prevederile acestui document sau este inacceptabil. IDO.RO își rezervă dreptul de a schimba conținutul după caz pentru canalul respectiv.

C. Nu trebuie să trimiteți e-mail-uri, să actualizați, să postați sau să puneți la dispoziția serviciilor oricare materiale care pot implica riscuri, pericole sau daune de orice tip care pot fi prevăzute rezonabil, incluzând, însă fără limitare la, riscul asociat siguranței, securității sau sănătății unei persoane, daunele aduse proprietății sau pierderi economice. Nu trebuie să trimiteți e-mail-uri, să actualizați, să postați sau să puneți la dispoziția serviciilor oricare materiale protejate prin drepturi de autor, mărci comerciale sau alte drepturi de proprietate fără permisiunea expresă din partea deținătorului respectivului drept de autor, a respectivei mărci comerciale sau al altor drepturi de proprietate asupra materialului, iar responsabilitatea stabilirii dacă astfel de materiale sunt protejate de astfel de drepturi vă aparține dumneavoastră. Veți fi singurul responsabil pentru oricare daune care rezultă din oricare încălcare a drepturilor de autor, mărcilor comerciale sau a altor drepturi de proprietate sau orice alte avarii ce rezultă din materialele transmise de dumneavoastră.

D. Conform politicilor IDO.RO referitoare la confidențialitate, oricare e-mail-uri, note, mesaje/postări din forumuri, postările de pe bloguri, animațiile, imaginile, videoclipurile, ideile, sugestiile, conceptele sau alte materiale transmise de dumneavoastră vor fi tratate ca fiind neconfidențiale și neprotejate de drepturi de proprietate.

E. Dacă transmiteți oricare material spre IDO.RO, se va considera că ați oferit următoarele declarații și garanții, pe care IDO.RO va avea dreptul să se bazeze:
• i. Aveți dreptul unic și exclusiv de a acorda astfel de drepturi IDO.RO;
• ii. Ați obținut oricare și toate drepturile necesare și, acolo unde este cazul, scutirile scrise de la oricare și toate persoanele ce pot fi recunoscute care apar în material și de la oricare și toate persoanele care au pus la dispoziție elementele grafice sau alt tip de conținut care apar(e) în material;
• iii. Exercitarea de către IDO.RO a drepturilor acordate acesteia de către dumneavoastră conform paragrafului 2.A. nu va încălca niciun drept al unei părți terțe, incluzând, însă fără limitare la, drepturile de autor, mărcile comerciale, drepturile de confidențialitate sau de publicitate, de oriunde, de la nivel internațional;
• iv. Înțelegeți și sunteți de acord ca IDO.RO să nu fie obligată să copieze, să publice, să afișeze sau să folosească materialul și să nu fie obligată să prevină sau să fie răspunzătoare pentru orice copiere, publicare, afișare sau altă utilizare neautorizată a materialului de către alte părți și
• v. aveți vârsta de minim 13 ani dacă sunteți rezident în România sau aveți vârsta de minim 18 ani dacă sunteți rezident al unei alte țări sau unui alt teritoriu și, în cazul în care aveți o vârstă mai mică decât vârsta majoratului din țara, statul sau teritoriul dumneavoastră, declarați că ați obținut aprobarea legală din partea părintelui sau tutorelui dumneavoastră legal pentru a semna acești termei de utilizare, pentru a transmite materiale, participa la servicii și îndeplini obligațiile expuse în acești termeni de utilizare care alcătuiesc un contract obligatoriu între dumneavoastră și IDO.RO.

4. Precizări legale; limitarea răspunderii.

A. SUNTEŢI DE ACORD ÎN MOD EXPRES CU FAPTUL CĂ UTILIZAREA SERVICIILOR SE FACE PE PROPRIUL DUMNEAVOASTRĂ RISC. SERVICIILE, INCLUZÂND ÎNSĂ FĂRĂ LIMITARE LA ÎNTREGUL CONŢINUT, TOATE INFORMAŢIILE, PROGNOZELE și ALERTELE METEO INCLUSE ÎN ACESTEA și TOATE PRODUSELE SAU BUNURILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR SUNT OFERITE ÎN FORMA LOR ACTUALĂ, „CU TOATE DEFECTELE“ și „ÎN FORMA DISPONIBILĂ“, FĂRĂ DECLARAŢII SAU GARANŢII DE VREUN TIP, EXPRESE SAU IMPLICITE, INCLUZÂND FĂRĂ LIMITARE LA, ORICARE GARANŢII ALE TITLULUI DE PROPRIETATE SAU GARANŢII IMPLICITE DE VANDABILITATE SAU POTRIVIRE CU UN ANUMIT SCOP SAU ORICARE GARANŢII CE DECURG DINTR-O TRANZACŢIE SAU O REALIZARE, ALTELE DECÂT ACELE GARANŢII CARE SUNT INDICATE ÎN MOD IMPLICIT DE LEGISLAŢIA APLICABILĂ și CARE NU POT FI EXCLUSE, RESTRICŢIONATE SAU MODIFICATE CONFORM LEGISLAŢIEI APLICABILE. FĂRĂ A LIMITA CARACTERUL GENERAL AL ASPECTELOR MENŢIONATE ANTERIOR, IDO.RO, AFILIAŢII SĂI și ADMINISTRATORII, DIRECTORII, ANGAJAŢII, REPREZENTANŢII, FURNIZORII TERŢI DE CONŢINUT, DISTRIBUITORII SAU LICENŢIATORII SĂI (ÎN MOD COLECTIV, „PĂRŢILE ACOPERITE“) NU GARANTEAZĂ CĂ SERVICIILE VOR FI NEÎNTRERUPTE SAU FĂRĂ ERORI și NICI NU DECLARĂ SAU GARANTEAZĂ REZULTATELE CARE POT FI OBŢINUTE DIN UTILIZAREA SERVICIILOR SAU PRECIZIA, CARACTERUL COMPLET, PUNCTUALITATEA, DISPONIBILITATEA SAU FIABILITATEA SERVICIILOR, INCLUZÂND FĂRĂ LIMITARE LA ORICE CONŢINUT, INFORMAŢII, PROGNOZE, ALERTE, PRODUSE SAU BUNURI OFERITE PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR.
B. ANUMITE SERVICII NU SUNT DISPONIBILE ÎN TOATE LIMBILE SAU ÎN TOATE ŢĂRILE. IDO.RO NU DECLARĂ CĂ ACESTE SERVICII SUNT ADECVATE SAU DISPONIBILE SPRE UTILIZARE ÎNTR-UN ANUMIT LOC. ÎN MĂSURA UTILIZĂRII ACESTOR SERVICII, FACEŢI ACEST LUCRU DIN PROPRIA INIŢIATIVĂ și PE PROPRIA RĂSPUNDERE și SUNTEŢI RESPONSABIL PENTRU RESPECTAREA ORICĂROR LEGI APLICABILE.
C. IDO.RO NU DECLARĂ SAU NU GARANTEAZĂ PRECIZIA, CARACTERUL COMPLET, PUNCTUALITATEA, DISPONIBILITATEA SAU FIABILITATEA ORICĂROR DATE DE LOCALIZARE SAU CAPACITĂŢI DE LOCALIZARE ALE SERVICIILOR. PROCEDAŢI CU ATENŢIE ATUNCI CÂND PARTAJAŢI INFORMAŢII DESPRE LOCAŢIE CU ALTE PERSOANE.
D. ÎN CEEA CE PRIVEŞTE PROGNOZELE PENTRU NAVETIŞTI, TRANSPORTATORI și ALTE SERVICII SIMILARE PUSE LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ, CONFIRMAŢI și SUNTEŢI DE ACORD CA DATELE DE PE HĂRŢI, DATELE DESPRE TRAFIC, INDICAŢIILE și CONŢINUTUL ASOCIAT SĂ FIE OFERITE DOAR ÎN SCOP DE PLANIFICARE. ESTE POSIBIL FAPTUL CĂ PROIECTELE DE CONSTRUCŢII, CONDIŢIILE METEOROLOGICE, ZONELE ÎNCHISE SAU ALTE EVENIMENTE POT CONDUCE LA STĂRI ALE DRUMURILOR SAU INDICAŢII CARE DIFERĂ DE REZULTATELE OFERITE DUMNEAVOASTRĂ PRIN INTERMEDIUL PROGNOZEI IDO.RO. TREBUIE SĂ FOLOSIŢI ÎN MOD REZONABIL SERVICIILE și TREBUIE SĂ RESPECTAŢI TOATE SEMNELE SAU NOTIFICĂRILE.
E. ÎN MĂSURA PERMISĂ PRIN LEGISLAŢIA APLICABILĂ, ÎNŢELEGEŢI și SUNTEŢI DE ACORD ÎN MOD EXPRES CA PĂRŢILE ACOPERITE SĂ NU FIE RESPONSABILE CONTRACTUAL, DELICTUAL, ÎN CAZ DE NEGLIJENŢĂ SAU ÎN BAZA UNOR MOTIVE LEGALE SAU ECHITABILE (INCLUZÂND RĂSPUNDEREA STRICTĂ), PENTRU ORICE PIERDERE, RĂSPUNDERE, DAUNĂ SAU CHELTUIALĂ DIRECTĂ, INDIRECTĂ, INCIDENTALĂ, SPECIALĂ, PUNITIVĂ, REZULTANTĂ SAU EXEMPLARĂ, INCLUZÂND, FĂRĂ LIMITARE LA, PIERDEREA PROFITULUI, PIERDEREA UTILIZĂRII, PIERDEREA DE DATE SAU ALTE PIERDERI (CHIAR DACĂ REPARAŢIILE, ÎNLOCUIREA SAU RAMBURSAREA CHELTUIELILOR NU VĂ ACOPERĂ COMPLET ORICARE PIERDERI și CHIAR DACĂ PĂRŢILE ACOPERITE AU ŞTIUT SAU AR FI TREBUIT SĂ ŞTIE DESPRE POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE PIERDERI, RĂSPUNDERI, DAUNE SAU CHELTUIELI), CARE REZULTĂ SAU DECURG DIRECT SAU INDIRECT DIN:
(i) UTILIZAREA SAU INCAPACITATEA DUMNEAVOASTRĂ DE A UTILIZA SERVICIILE;
(ii) CREAREA CONŢINUTULUI DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ, PRIN ÎNREGISTRARE VIDEO, FOTOGRAFIERE SAU PRIN ALTE MIJLOACE, PENTRU A-L TRANSMITE SERVICIILOR;
(iii) COSTUL DE ACHIZIŢIE AL SERVICIILOR DE ÎNLOCUIRE;
(iv) ACCES NEAUTORIZAT LA SAU MODIFICAREA TRANSMISIILOR SAU DATELOR DUMNEAVOASTRĂ;
(v) DECLARAŢII SAU COMPORTAMENT AL UNOR PĂRŢI TERŢE, INCLUZÂND, ÎNSĂ FĂRĂ LIMITARE LA, COMPORTAMENT DEFĂIMĂTOR, JIGNITOR SAU ILEGAL AL ALTOR UTILIZATORI SAU PĂRŢI TERŢE ASUPRA CĂRORA PĂRŢILE ACOPERITE NU AU NICIUN CONTROL;
(vi) ACEŞTI TERMENI DE UTILIZARE;
(vii) VĂTĂMĂRI PROVOCATE PERSOANELOR SAU DAUNE PROVOCATE PROPRIETĂŢII (INCLUZÂND DECESUL);
(viii) ORICE ALTE ASPECTE REFERITOARE LA SERVICIILE SAU CONŢINUTUL, INFORMAŢIILE, PROGNOZELE, ALERTELE, PRODUSELE SAU BUNURILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR.

F. ÎN MĂSURA PERMISĂ DE LEGE, RĂSPUNDEREA TOTALĂ A IDO.RO FAŢĂ DE DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ORICARE DAUNE, PIERDERI SAU CAUZE DE ACŢIUNE ÎN JUSTIŢIE CONTRACTUALE, DELICTUALE (INCLUZÂND ÎNSĂ FĂRĂ LIMITARE LA PROPRIA NEGLIJENŢĂ A IDO.RO) SAU DIN ORICE MOTIVE LEGALE SAU ECHITABILE (INCLUZÂND, ÎNSĂ FĂRĂ LIMITARE LA, RĂSPUNDEREA STRICTĂ) NU VA DEPĂŞI SUMA PLĂTITĂ DE DUMNEAVOASTRĂ IDO.RO PENTRU A OBŢINE SAU ACCESA SERVICIILE CONTRACTATE, DACĂ ESTE CAZUL.
G. UNELE JURISDICŢII NU PERMIT EXCLUDEREA ANUMITOR GARANŢII SAU LIMITAREA SAU EXCLUDEREA ANUMITOR TIPURI DE RĂSPUNDERE. DREPT URMARE, ACELE PREVEDERI ALE ACESTOR TERMENI DE UTILIZARE CARE SUNT CONTRARE SAU NU SUNT APLICABILE CONFORM LEGISLAŢIEI APLICABILE NU SE VOR APLICA ÎN CAZUL DUMNEAVOASTRĂ și NU AFECTEAZĂ NICIUN DREPT LEGAL DISPONIBIL DUMNEAVOASTRĂ CARE NU POATE FI RESPINS SAU LIMITAT; CU CONDIŢIA, TOTUŞI, CA DUMNEAVOASTRĂ SĂ FIŢI DE ACORD și SĂ CONFIRMAŢI FAPTUL CĂ RESTUL SECTIUNII și ACEŞTI TERMENI DE UTILIZARE VOR CONTINUA SĂ FIE APLICABILI și OBLIGATORII.

5. Despăgubire. 

Sunteți de acord să apărați, să despăgubiți și să protejați IDO.RO și pe furnizorii săi, agenția sa de publicitate, licențiatorii, distribuitorii, reprezentanții, agenții și companiile sale afiliate și pe respectivii lor administratori, directori, angajați, contractanți, reprezentanți și agenți (colectiv, „părțile exonerate de răspundere“) împotriva oricăror și tuturor reclamațiilor, acțiunilor, solicitărilor, daunelor, costurilor, răspunderilor, pierderilor și cheltuielilor (incluzând onorariile avocaților și costurile rezonabile) (colectiv, „pierderile“) ce decurg din, au legătură cu sau sunt asociate (a) utilizării de către dumneavoastră a serviciilor, (b) oricărui conținut sau oricăror materiale pe care le trimiteți sau le încărcați la nivelul sau prin intermediul serviciilor, (c) utilizării neautorizate de către dumneavoastră a serviciilor sau a conținutului sau materialelor obținute prin intermediul serviciilor, (d) oricărei încălcări de către dumneavoastră a oricăror legi sau reglementări și (e) încălcării de către dumneavoastră a acestor termeni de utilizare. Dacă, în ciuda naturii personale a licențelor acordate dumneavoastră în baza acestor termeni de utilizare, permiteți unei persoane fizice să folosească serviciile sau oferiți unei persoane fizice oricare informații primite prin intermediul serviciilor, sunteți de acord să informați respectiva persoană fizică în legătură cu existența și prevederile acestor termeni de utilizare, care vor fi obligatorii pentru respectiva persoană fizică și sunteți de acord să apărați, să despăgubiți și să protejați părțile exonerate de răspundere împotriva oricăror și tuturor pierderilor asociate utilizării de către persoana respectivă sau primirii de către aceasta a unor informații de la servicii. Unele jurisdicții limitează utilizarea clauzelor de despăgubire. Drept urmare, o parte sau întregul paragraf de față este posibil să nu se aplice în cazul dumneavoastră.

6. Mărci comerciale.

Ido.ro este marcă înregistrată în România, toate drepturile sunt rezervate deținătorului de drept. Toate celelalte mărci comerciale care apar în cadrul serviciilor reprezintă proprietatea deținătorilor lor de drept.

7. Conținut, link-uri, servicii și distribuție terțe.

A. IDO.RO nu este editorul conținutului furnizat de părți terțe și utilizatorii serviciilor. Prin urmare, IDO.RO nu are un control editorial mai mare decât o bibliotecă publică sau o librărie. Oricare păreri, sfaturi, declarații, oferte sau alte informații sau conținut exprimat sau pus la dispoziție de părți terțe, incluzând furnizori și utilizatori de informații, sunt acelea ale respectivilor autori sau distribuitori și nu ale IDO.RO. În numeroase cazuri, conținutul disponibil prin intermediul serviciilor reprezintă părerile și raționamentele respectivilor furnizori sau utilizatori de informații. IDO.RO nu susține și nu este responsabilă pentru precizia sau corectitudinea oricăror păreri, sfaturi sau declarații privind serviciile ale oricăror persoane, altele decât purtătorii de cuvânt autorizați angajați ai IDO.RO în timpul îndeplinirii atribuțiilor lor oficiale.
B. Unele dintre servicii includ link-uri la site-uri web, aplicații sau servicii furnizate de părți terțe. Confirmați că aceste link-uri vă sunt oferite numai pentru a vă facilita navigarea pe internet. IDO.RO nu susține în niciun fel și nu este responsabilă pentru utilizarea sau conținutul oferit prin intermediul unor site-uri web, aplicații și servicii oferite de părți terțe, iar dumneavoastră utilizați aceste servicii pe propria răspundere.
C. Anumite conținuturi sau funcții ale anumitor servicii pot fi oferite prin sau activate de producătorii de dispozitive, operatorii de comunicații, distribuitori sau alte părți terțe necontrolate de sau afiliate IDO.RO. Confirmați faptul că este posibil să aveți nevoie de servicii de telefonie, internet sau acces la date sau serviciul de mesagerie SMS pentru a utiliza anumite servicii. Sunteți responsabil pentru obținerea tuturor serviciilor și accesului pe propria dumneavoastră cheltuială, iar IDO.RO nu va fi responsabilă sau răspunzătoare pentru astfel de servici sau acces.
D. Dacă obțineți sau accesați serviciile sub forma unei aplicații software (incluzând, fără limitare la, aplicații pentru computere, telefoane mobile sau tablete) prin intermediul AppStore-ului Apple, magazinelor Play de la Google, sau Windows Store de la Microsoft, confirmați faptul că, după caz, Apple Inc., Google Inc. sau Microsoft Corporation și sucursalele și părțile lor afiliate sunt beneficiari terți conform acestor termeni de utilizare și vor avea dreptul de a aplica acești termeni de utilizare împotriva dumneavoastră în calitate de beneficiar terț. Confirmați faptul că acești beneficiari terți nu sunt părți ale acestor termeni de utilizare și nu sunt responsabili pentru furnizarea, întreținerea sau asistența asigurată pentru servicii. Sunteți de acord ca accesul dumneavoastră la serviciile menționate anterior să se supună și să fie în conformitate cu termenii de utilizare expuși în termenii serviciilor, termenii de utilizare, acordul de licență pentru utilizatorul final sau termenii similari ai beneficiarului terț pe care trebuie să-i respectați.
E. Partenerii de afaceri ai IDO.RO identificați la nivelul serviciilor sunt contractanți independenți ai IDO.RO. Partenerii de afaceri nu sunt părți ai unei societăți mixte sau parteneri ai IDO.RO. Niciun angajat sau reprezentant al partenerilor de afaceri nu se află sub controlul IDO.RO.
F. Unele servicii pot furniza alerte de condiții meteorologice severe de pe site-ul web MeteoAlarm (www.meteoalarm.eu) publicat de EUMETNET și serviciile meteorologice naționale participante. IDO.RO nu susține că deține drepturi de autor asupra acestor informații, care sunt deținute de respectivii producători sau nu se supun drepturilor de autor, în funcție de informațiile și legislația din țara care oferă informațiile. Sunt posibile decalaje de timp dintre servicii și site-ul web www.meteoalarm.eu prin urmare, pentru informațiile cele mai noi despre nivelurile de alertă în forma publicată de serviciile de meteorologice naționale participante, utilizați www.meteoalarm.eu.

8. Drepturile de autor și responsabilul cu drepturile de autor. 

În cazul în care considerați că lucrarea dumneavoastră protejată prin drepturi de autor a fost copiată într-un mod care reprezintă o încălcare a drepturilor de autor, oferiți responsabilului cu drepturile de autor din cadrul IDO.RO următoarele informații în scris, după cum se impune prin legea drepturilor de autor digitale (DMCA):
A. O semnătură fizică sau electronică a unei persoane autorizate să acționeze în numele deținătorului unui drept exclusiv care se presupune că este încălcat;
B. Identificarea lucrării protejate prin drepturi de autor care se susține că au fost încălcate sau, în cazul a mai multe lucrări protejate prin drepturi de autor de pe un singur site online sunt acoperite de o singură notificare, o listă reprezentativă a respectivelor lucrări de pe site-ul respectiv;
C. Identificarea materialului care se susține că încalcă sau este supus unei activități de încălcare și care trebuie eliminat sau față de care accesul trebuie să fie dezactivat și informații suficiente în mod rezonabil pentru a permite IDO.RO să localizeze materialul;
D. Informații suficiente rezonabil pentru a permite IDO.RO să vă contacteze;
E. O declarație conform căreia considerați cu bună credință că utilizarea materialului în maniera supusă reclamației nu este autorizată de deținătorul drepturilor de autor, reprezentantul său sau lege.
F. O declarație conform căreia informațiile din notificare sunt precise și că, sub incidența sancțiunilor penale prevăzute pentru sperjur, sunteți autorizat să acționați în numele deținătorului unui drept exclusiv care se presupune că este încălcat.

Reprezentantul nostru responsabil cu notificarea reclamațiilor privind încălcările drepturilor de autor la nivelul serviciilor poate fi contactat după cum urmează:
Responsabilul cu drepturi de autor 
Emаil: legal @ido.ro

Aceste informații de contact sunt destinate raportării încălcărilor drepturilor de autor conform legislației din Statele Unite ale Americii. Pentru a raporta alte presupuse încălcări ale drepturilor (incluzând presupuse încălcările ale drepturilor de autor conform legislației din alte țări decât Statele Unite ale Americii) sau pentru toate celelalte întrebări, reclamații și întrebări asociate serviciilor, utilizați datele de contact specificate la paragraful anterior.

9. Modificarea Termenilor. 

IDO.RO are dreptul în orice moment, în funcție de propria sa decizie, să modifice sau să schimbe termenii și condițiile aplicabile utilizării serviciilor sau oricărei părți a acestora sau să impună noi condiții, incluzând, fără limitare la, adăugarea de taxe și tarife pentru utilizare. Aceste modificări, schimbări, adăugări sau eliminări vor intra în vigoare (i) imediat odată cu notificarea acestora, care poate fi transmisă prin orice mijloc, incluzând, fără limitare, postarea la nivelul serviciilor sau prin poștă electronică sau convențională, sau prin alte mijloace sau (ii), acolo unde se impune prin lege, în termen de 30 de zile de la publicarea acestora prin intermediul serviciilor. Oricare utilizare a serviciilor de către dumneavoastră, incluzând, însă fără limitare, transmiterea continuă de conținut către servicii, după ce o astfel de notificare va fi considerată a reprezenta acceptarea de către dumneavoastră a acestor modificări, schimbări, adăugări sau ștergeri. Dacă oricare modificări ale acestor termeni de utilizare sunt inacceptabili pentru dumneavoastră, trebuie să încetați imediat utilizarea serviciilor.

10. Reziliere.

A. IDO.RO are dreptul de a rezilia și/sau suspenda permisiunea dumneavoastră de a accesa serviciilor sau oricare parte din acestea, din oricare sau din niciun motiv, în orice moment, fără notificare prealabilă (cu excepția situațiilor și în cazul în care se impune prin lege sau după cum se precizează în acești termeni de utilizare). În plus, licența dumneavoastră pentru servicii poate fi reziliată, în funcție de decizia IDO.RO, atunci când sunt publicate versiuni noi ale serviciilor, iar utilizarea de către dumneavoastră a acestor noi versiuni, dacă alegeți să le utilizați, se va supune termenilor de utilizare puși la dispoziție de IDO.RO la momentul respectiv.
B. Licența dumneavoastră de a utiliza serviciile conform acestor termeni de utilizare și oricare obligații ale IDO.RO față de dumneavoastră se vor rezilia în mod automat dacă nu respectați oricare termen din termenii de utilizare de față. IDO.RO nu este obligată să transmită nicio notificare pentru punerea în aplicare a unei astfel de rezilieri. În cazul în care o astfel de reziliere ce decurge din nerespectarea de către dumneavoastră a acestor termeni de utilizare, nu vi se vor rambursa sumele plătite pentru servicii.
C. Următoarele paragrafe vor rămâne în vigoare și după rezilierea acestor termeni de utilizare: 1, 2.F, 3, 4, 5, 10, 11 și 12.

11. Prevederi diverse.

A. Acești termeni de utilizare reprezintă întregul acord al părților în ceea ce privește subiectul acestui document și înlocuiesc toate acordurile scrise sau verbale dintre părți în legătură cu acest subiect. Dacă oricare prevedere sau prevederi din acest document va fi considerată/vor fi considerate ca fiind nevalidă(e), ilegală(e) sau inaplicabilă(e), validitatea, aplicabilitatea și caracterul legal al prevederilor rămase nu vor fi afectate sau prejudiciate. Titlurile paragrafelor din prezentul document au doar rol de facilitare a lecturării textului și nu vor avea nicio importanță juridică.
B. Drepturile care v-au fost licențiate în baza prezentului sunt drepturi acordate personal și nu pot fi transferate, atribuite sau utilizate de alte persoane fără aprobarea scrisă expresă prealabilă a IDO.RO.
C. Acești termeni de utilizare vor fi interpretați în conformitate cu legislația din România, fără a lua în considerare conflictul principiilor juridice. Toate litigiile ce decurg din acești termeni de utilizare vor fi soluționate de tribunalele de stat sau superioare din județul Bаcău, iar fiecare parte este de acord cu jurisdicția exclusivă a acestor tribunale și renunță, prin prezentul, la oricare tribunale competente disponibile acesteia.
D. Nicio renunțare de către IDO.RO la orice încălcare sau nerespectare a obligațiilor ce decurge din prezentul nu va fi considerată o renunțare la oricare încălcare sau nerespectare a obligațiilor anterioară sau ulterioară.

12. Notificare. 

Toate notificările care au legătură cu acești termeni de utilizare trebuie realizate în scris. IDO.RO vă poate transmite notificarea prin intermediul poștei electronice sau al serviciilor. Toate notificările transmise spre IDO.RO vor fi trimise la adresa: Vremeа Onlinе SRL, str. 9 Mаi, nr. 80 В, 16, Bаcău, jud. Bаcаu.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile