Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Stiri meteo
Atenționare ANM 22 ianuarie: intensificări susținute ale vântului și local ninsori viscoliteACTUALIZARE
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Atenționări cod galben 21-22 ianuarie: ninsori, strat consistent de zăpadă, intensificări susținute ale vântuluiINFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 16 – 22 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10-15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30-35 l/mp.

Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h.
Notă: În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN Continuarea

Publicat în Avertizări imediate | 1 comentariu
Informări meteo ANM 19-21 ianuarie: ninsori, precipitații mixte, ghețuș, polei, ploaie, lapoviță, intensificări ale vântuluiINFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 20 – 20 ianuarie, ora 08
Fenomene vizate: ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, precipitații mixte în Moldova, ghețuș, polei

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 20 ianuarie, ora 15 – 21 ianuarie, ora 06 Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod portocaliu 17-18 ianuarie: vânt puternic, viscol, zăpadă troienităATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului;

În intervalul 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50-70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Notă: În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20 Continuarea

Publicat în Avertizări imediate | Lasă un comentariu
Cod galben 16-17 ianuarie: intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent; depuneri de poleiACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ


Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20;
Fenomene vizate: precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.
Vântul se va intensifica, cu viteze de 50-55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Notă: Precipitațiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul și centrul teritoriului și se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.


ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN


Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 20;
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteorologică 15-17 ianuarie: precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munteINFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 15 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20

În cursul nopții de luni spre marți (15/16 ianuarie) și în primele ore ale zilei de marți (16 ianuarie) pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul teritoriului va ninge în general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile și precipitații mixte și polei.

Din după-amiaza zilei de marți (16 ianuarie) precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Sitemap Prognoza meteo Arhiva Starea vremii Vremea pe 15 zile