Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Stiri meteo
Cod galben 21 – 22 august: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În intervalul 21 august, ora 18:00 – 22 august, ora 10:00, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod galben 20-21 august: ploi însemnate cantitativ; Informare meteo 20-22 august: instabilitate atmosferică, răcire accentuatăINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 20 august, ora 18 – 22 august, ora 08, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminica (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15-20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.
Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

Notă: În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul 20 august, ora 23 – 21 august, ora 23, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare ANM: caniculă și disconfort termic în 19 și 20 augustINFORMARE METEOROLOGICĂ

În 19 și 20 august vremea va fi călduroasă, caniculară sâmbătă (19 august) în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar duminică (20 august) pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteorologică: caniculă și disconfort termic în 18 și 19 augustINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 18 – 19 august, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri (18 august) în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă (19 august) în toate zonele de câmpie și de podiș.

Se vor înregistra temperaturi maxime de 34-36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.

Notă: În cursul zilei de duminică 20 august în sudul, centrul și estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34-35 de grade. În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Ghid meteo pentru pescari: influența vremii asupra pescuituluiCand e vremea de pescuit?
Pe lângă alte variabile care influenţează mai mult sau mai puţin o partidă de pescuit (nivelul apei, limpezimea/turbiditatea acesteia, poluarea, braconajul, fazele lunii etc.), vremea îşi joacă şi ea rolul major, de multe ori principal, în reuşita sau eşecul unei ieşiri la pescuit. Continuarea

Publicat în Utile | 10 comentarii
Povestea giruetei: Obiectul care le-a arătat oamenilor calea vântuluigiruete-vant
Poate cuvantul giruetă va suna necunoscut sau ati auzit de el, dar nu stiti cu adevarat ce reprezinta. Cu siguranta ati vazut insa o girueta – este acel obiect de pe acoperisurile multor case format de cele mai multe ori dintr-un cocos si cateva sageti. Practic, aceasta a fost cea mai veche incercare a oamenilor de a “citi” capriciile vremii.
Scopul folosirii sale este unul simplu: sa indice directia si intensitatea vantului, desi acum, in epoca anemoscoapelor performante si a radarelor meteorologice, utilizarea lui are doar cu scop decorativ. Continuarea

Publicat în Utile | 2 comentarii
Sitemap Prognoza meteo Arhiva Starea vremii Vremea pe 15 zile