Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Stiri meteo
Cod galben 22, 23 și 24 iulie: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuatATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul 22, 23 și 24 iulie, valul de căldură va persista în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod galben între 21 și 23 iulie: val de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuatATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În intervalul 21, 22 şi 23 iulie, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare ANM 15 – 17 iulie: instabilitate atmosferică, ploi moderate cantitativINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 15 iulie, ora 14 – 17 iulie, ora 3, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și pe spații restrânse 35…40 l/mp.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, 15 iulie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte și se vor semnala local în restul teritoriului.

Duminică, 16 iulie, temporar va ploua, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi răcoroasă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare ANM: instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic în 12 și 13 iulieINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 12 iulie, ora 12 – 13 iulie, ora 23, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 35-45 l/mp.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod galben ANM: val de căldură și disconfort termic accentuat în 10 și 11 iulieATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În cursul zilelor de luni și marți, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare în vestul și local în sudul și centrul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Povestea giruetei: Obiectul care le-a arătat oamenilor calea vântuluigiruete-vant
Poate cuvantul giruetă va suna necunoscut sau ati auzit de el, dar nu stiti cu adevarat ce reprezinta. Cu siguranta ati vazut insa o girueta – este acel obiect de pe acoperisurile multor case format de cele mai multe ori dintr-un cocos si cateva sageti. Practic, aceasta a fost cea mai veche incercare a oamenilor de a “citi” capriciile vremii.
Scopul folosirii sale este unul simplu: sa indice directia si intensitatea vantului, desi acum, in epoca anemoscoapelor performante si a radarelor meteorologice, utilizarea lui are doar cu scop decorativ. Continuarea

Publicat în Utile | 2 comentarii

Sitemap Prognoza meteo Arhiva Starea vremii Vremea pe 15 zile