Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Stiri meteo
Informare meteorologică: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în 24 și 25 februarieINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 24 februarie, ora 20 – 25 februarie, ora 20 vremea se va răci și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

În regiunile sud-vestice și sudice, precum și la munte, se vor cumula cantități de până la 15-20 l/mp.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod galben 22-23 februarie: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munteATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul 22 februarie, ora 20 – 23 februarie, ora 18, în regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, precum și în zona de munte a județelor Satu-Mare și Mureș cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări mai ales în Carpații Orientali, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, îndeosebi pe parcursul zilei de joi (23.02), local și temporar cu viteze de 50…60 km/h.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteo pentru 21 și 22 februarie: precipitaţii moderate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă consistent în zona de munte, intensificări ale vântului, poleiINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 21 februarie, ora 05 – 22 februarie, ora 10, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi se vor cumula local 10-15 l/mp şi pe arii restrânse peste 25 l/mp.

La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile şi, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei.

Temporar vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70-80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.

NOTĂ: Intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, local şi temporar cu viteze de 50-60 km/h.

Pe parcursul zilei de luni, 20 februarie, pe arii restrânse va fi polei şi, local, în regiunile estice, centrale şi la munte va mai ninge, în general slab cantitativ.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare ANM 18-20 februarie: precipitații moderate cantitativ, strat nou consistent de zăpadă în zona de munte, depuneri de poleiINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 18 februarie, ora 23 – 20 februarie, ora 10 vor fi precipitații în jumătatea de sud a țării și local în centru și nord-est. În sud-vest cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat, mai ales la munte, 25…30 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Munții Banatului și local în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele montane înalte, spulberând zăpada.

În zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul și centrul Moldovei, vor fi precipitații mixte, care vor favoriza depuneri de polei.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Atenționare meteo cod galben de frig persistent între 12 și 14 februariefrig persistent

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În Moldova, Muntenia, Oltenia şi estul Transilvaniei, vremea se va menţine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare ANM: val de frig și nopţi geroase între 9 și 14 februarieharta-romania-gri

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu

Sitemap Prognoza meteo Arhiva Starea vremii Vremea pe 15 zile