Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Stiri meteo
Culorile toamnei: cine “pictează” frunzele cu ruginiu?Toamna
Cand frunzele sunt galbene sau ruginii, e cat se poate de clar: e toamna. Multi sunt pur si simplu indragostiti de acest anotimp, de modul in care schimba culorile naturii, de “pastelurile” pe care le picteaza.

Dar oare care este stiinta din spatele transformarii culorii verzi a naturii in culorile brune, ruginii, portocalii, galbene sau chiar rosii cu care noi asociem de obicei toamna? Ce poveste ne spun frunzele despre vremea care le-a colorat intr-un fel sau altul, intr-un moment sau altul? Continuarea

Publicat în Editorial | Etichete | 9 comentarii
Kurt, stația meteo ce a dus la singura debarcare nazistă în America de Nordstatie meteorologica germana
Al Doilea Razboi Mondial a fost, de departe, cea mai dura si sangeroasa infruntare din istoria omenirii, una in care si-au pierdut viata zeci de milioane de oameni si dupa care lumea a suferit o transformare radicala.
Continuarea

Publicat în Editorial | 4 comentarii
Cod portocaliu pentru duminică, 8 octombrie: intensificări puternice ale vântului, ninsori viscolite la munteCOD GALBEN
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte;
În 8 octombrie, între orele 18,00 – 24,00, în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și nord-estul Munteniei vântul va mai prezenta intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar pe litoral și în Delta Dunării, peste 70-80 km/h și va continua să plouă, cumulându-se local cantități de apă de 15-20 l/mp și izolat 25-30 l/mp. Local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi rafale de 60-70 km/h, va mai ninge, iar zăpada va fi spulberată și viscolită.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului pe crestele Carpaților de Curbură și ale Munților Bucegi;
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod portocaliu pentru 7 și 8 octombrie: ploi importante cantitativ, vânt intens, ninsori consistente, viscol pe cresteATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului;
Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00
Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h.
În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteorologică pentru 5 și 6 octombrie: intensificări temporare ale vântuluiINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 10:00, vor fi intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul și centrul țării cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini de peste 1800 m, va sufla tare. Temporar, rafalele vor depăși 90 – 110 km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaților Orientali.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Actualizare informare meteo ANM: ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului în 23 septembrieACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

În 23 septembrie, între orele 10:00 – 23:00, în zonele de munte, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat și pe arii restrânse în Moldova și Dobrogea temporar va ploua. Vor fi în special averse, ce mai pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații restrânse 20-25 l/mp și izolat 30 l/mp. În zona montană, la peste 2000 m altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Sitemap Prognoza meteo Arhiva Starea vremii Vremea pe 15 zile