Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Cod galben 14 – 15 iulie: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosfericăATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În intervalul 14 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină.

Notă: Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteo 13 – 15 iulie: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnateINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 13 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21, instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Actualizare cod galben luni, 8 iulie: manifestări de instabilitate atmosfericăACTUALIZARE
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 09 – 08 iulie, ora 20
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod portocaliu 7 – 8 iulie: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindinăMESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 12 – 07 iulie, ora 18
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și estice, în după-amiaza zilei de duminică, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod portocaliu 3 – 4 iulie: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnateMESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 10 – 4 iulie, ora 3
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod galben 2 iulie: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatăINFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 02 iulie ora 12 – 04 iulie, ora 10
Fenomene vizate: disconfort termic accentuat și caniculă, manifestări de instabilitate atmosferică

Marți, 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-37 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Miercuri, 3 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate