Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Când influențează vremea rezultatul alegerilor?adunare
În democraţii, oamenii îşi aleg conducătorii prin alegeri libere. Uneori însă, factori neaşteptaţi, precum starea vremii, joacă un rol extraordinar, schimbând cu totul rezultatele unor alegeri. Candidaţi care aveau şanse mai mici au primit o mâna de ajutor nesperată din partea naturii, iar mari favoriţi s-au văzut învinşi după ce n-au ştiut să facă faţă ploilor, inundaţiilor sau caniculei.
Continuarea

Publicat în Editorial | 5 comentarii
Informare meteorologică 6 – 8 octombrie: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte în zonele subcarpaticeINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 6 octombrie, ora 12 – 8 octombrie, ora 10, vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Cod galben 4 – 5 octombrie: cantități însemnate de apă în DobrogeaACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ


Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ
Interval de valabilitate: 04 octombrie, ora 11 – 05 octombrie, ora 09

În intervalul menționat local în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, mai ales în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali, 20-30 l/mp.

Notă: Până marți (8 octombrie), vremea se va menține rece în toată țara.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteo 3 – 5 octombrie: ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuatăINFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 3 octombrie, ora 4 – 5 octombrie, ora 9, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, izolat 40 l/mp.
Continuarea

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Informare meteorologică 25 – 27 septembrie: ploi în general moderate cantitativ
INFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 25 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 09:00, temporar va ploua în toată țara. În cursul serii și al nopții de miercuri spre joi (25/26 septembrie), ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului, pe parcursul zilei de joi (26 septembrie) va ploua în toate regiunile, apoi în special în sud-est, est și în zonele montane.

Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în sudul și în estul țării trecător vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și zona Carpaților Orientali 30-40 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu
Culorile toamnei: cine “pictează” frunzele cu ruginiu?Toamna
Cand frunzele sunt galbene sau ruginii, e cat se poate de clar: e toamna. Multi sunt pur si simplu indragostiti de acest anotimp, de modul in care schimba culorile naturii, de “pastelurile” pe care le picteaza.

Dar oare care este stiinta din spatele transformarii culorii verzi a naturii in culorile brune, ruginii, portocalii, galbene sau chiar rosii cu care noi asociem de obicei toamna? Ce poveste ne spun frunzele despre vremea care le-a colorat intr-un fel sau altul, intr-un moment sau altul? Continuarea

Publicat în Editorial | 12 comentarii
Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate