Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cum ne este afectată sănătatea de vreme

Cei care suferă de migrene si cei care au probleme cu articulatiile pot prezice vremea mai bine chiar decat institutele de meteorologie. La fel si bolnavii de astm sau cei care au probleme cu alergiile. Acestia isi dau seama cu usurinta cand ceva nu este in regula in atmosfera.

nori

Jurnalistii de la usatoday.com au punctat numai cateva dintre factorii atmosferici care ne afecteaza sanatatea: temperatura, presiunea si umiditatea.

Cum explica specialistii aceste predictii? Terminatiile nervoase ale articulatiilor au receptori care simt schimbarile de presiune. Multi dintre cei care sufera de migrene sunt ferm convinsi ca ii doare capul atunci cand se schimba vremea. Studiile arata ca temperatura si umiditatea sunt factorii care dau cel mai adesea dureri de cap. Unii au probleme cand creste temperatura sau umiditatea, altii cand scade.

In afara de degeraturi si hipotermie, frigul mai poate da si probleme de respiratie pentru astmatici si alergici. Imunologii spun ca astmaticii sunt afectati in special atunci cand bate vantul cu putere, creste presiunea atmosferica si scade temperatura. Ei au probleme si atunci cand creste umiditatea. Oamenii de stiinta au descoperit ca furtunile pot declansa atacurile de astm din cauza atmosferei extrem de incarcate electric.

Specialistii au descoperit o legatura intre temperaturile scazute, poluare si bolile de inima. Un studiu al cercetatorilor francezi arata ca poluarea creste riscul de infarct miocardic la adultii sanatosi, care nu au suferit niciodata de boli de inima.

Poluarea continua sa sfideze si sistemul imunitar. Cei care locuiesc in orasele mari, recunosc ca au probleme de respiratie din cauza poluarii. Medicii spun ca sistemul imunitar reactioneaza la poluarea din aer, printr-o reactie chimica care duce la inflamatii si iritatii, in special la cei sensibili.

Desi soarele face bine pielii dupa luni bune in care stam incotosmanati, vara este bine sa stam cat mai mult in casa. Statisticile arata ca, in SUA, in fiecare secunda moare cate o persoana de cancer de piele. Medicii estimeaza ca cel putin o suta de mii de cazuri de cancer si 60 de mii de decese din cauza acestei boli pot fi prevenite daca sunt descoperite la timp.

Citeste si: Vreme caniculară: tu folosești protecția solară potrivită pentru tine?

Publicat în Utile






Un răspuns la Cum ne este afectată sănătatea de vreme

  1. ioana spune:

    Interesant articolul.Nu stiu de ce ar trebui sa ne ferim mai intai :de ce mancam, de aerul care-lrespiram sau de hainele chinezesti facute din tot felul de deseuri ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate