Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Temperaturi minime record

Stiri meteo

Temperaturi minime record

Noaptea de 4 spre 5 ianuarie a fost cea mai geroasa din aceasta iarna in mai multe regiuni din tara. La Miercurea Ciuc s-au înregistrat aproape minus 27 de grade Celsius, anunta Radio Romania Actualitati.

Si in Covasna, la Intorsura Buzaului, s-au inregistrat minus 21 de grade, iar la Brasov, mercurul din termometre a coborat sub minus 20 de grade Celsius.

Noapte geroasa si la Zimnicea, unde s-au inregistrat minus 23 de grade. In capitala au fost, azi-noapte, minus 12 - minus 13 grade Celsius.

In Harghita, temperatura aerului a continuat sa scada cu aproape doua grade fata de ziua de ieri.

Termometrul indica in zori minus 26,6 grade la Miercurea Ciuc, minus 25 la Joseni, iar la Toplita minus 23. Temperatura minima absoluta a lunii ianuarie a fost consemnata, insa, in 1985, cand s-au inregistrat minus 38,4 grade la Miercurea Ciuc.

Hotnews.ro

Temperaturile din sud-estul Transilvaniei sunt comparabile cu cele din iernile siberiene. In aceasta dimineata, la Novosibirsk, cea mai populata asezare a Siberiei, era mai frig decat la Miercurea Ciuc cu doar o jumatate de grad, iar la Irkutk era chiar mai cald, inregistrandu-se minus 23 de grade Celsius. Recordul pentru cel mai rece oras de pe planeta este detinut de localitatea siberiana Oimiakon, cu o temperatura de minus 71,2 grade Celsius.

Meteorologii spun ca gerul se va ameliora, incepand de maine, in zonele de munte, insa temperaturile extrem de scazute ar putea pune din nou stapanire pe tara dupa data de 20 ianuarie.

05.01.2008. 14:16


patrick - 22.01.2008. 23:03

sunt din Miercurea Ciuc si au fost atunci -19 grade Celsius ce mincinos astia de la radio

Scrie un comentariu

:

:


9 + 1 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile