Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Cod portocaliu: pericol de inundatii in 10 judete

Stiri meteo

Cod portocaliu: pericol de inundatii in 10 judete

INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR a emis o avertizare cod portocaliu pentru intervalul 23 octombrie - 25 octombrie. Avertizarea vizeaza bazinul raurilor Jiu, Gilort, Lotru, Oltet, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Putna, Rm. Sarat si Trotus, care ar putea afecta zone aferente judetelor: Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita si Bacau.

In zonele mentionate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si izolat a COTELOR DE INUNDATIE. COD PORTOCALIU

Ca urmare a evolutiei situatiei hidrometeorologice din ultimele 24 de ore si a precipitatiilor prognozate insemnate cantitativ, care pot avea si caracter torential, pentru intervalul 23-25.10.2007, se actualizeaza AVERTIZAREA HIDROLOGICA Nr. 33/21.10.2007, conform hartii anexate, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
Se extind arealele avertizate COD GALBEN pentru unele rauri din urmatoarele bazine hidrografice: Strei, Barlad, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea, aferente judetelor: Hunedoara, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Tulcea si Constanta.

COD PORTOCALIU
Se introduce COD PORTOCALIU pentru unele rauri mici nemonitorizate hidrologic si necadastrate precum si pe cursurile superioare ale raurilor: Jiu, Gilort, Lotru, Oltet, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Putna, Rm. Sarat si Trotus, putand fi afectate areale restranse aferente judetelor: Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Brasov, Covasna, Buzau, Vrancea, Harghita si Bacau.
Avertizarile hidro cod portocaliu indica risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Avertizarile hidro cod portocaliu se emit in cazul depasirii cotelor de inundatie.

23.10.2007. 16:33


Acest articol nu are nici un comentariu.

Scrie un comentariu

:

:


4 + 7 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile