Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben hidrologic: inundatii in bazinele mai multor rauri din tara

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare cu privire la posibilele inundatii care pot aparea in intervalul 24 – 26 iunie.

Se instituie Cod galben incepand cu data de 24 iunie, ora 18,00, pe raurile din bazinele hidrografice Tisa, Viseu, Iza, Tur, Lapus (din judetele Maramures si Satu Mare), pe Crasna si Barcaul superior (in judetele Salaj si Satu Mare) si, incepand de sambata de la ora 3,00, in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor Olt (in judetele Harghita, Covasna si Brasov), Suceava si Moldova (in judetul Suceava), Bistrita (in judetele Suceava si Neamt), Trotus (in judetele Harghita si Bacau), Putna (in Vrancea), si Barlad (in judetele Iasi, Vaslui si Galati).

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.
NOTA: In intervalul avertizarii aceste fenomene se pot produce izolat si pe alte rauri mici din zona de munte, din alte bazine hidrografice.

Publicat în Avertizari hidrologice




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate