Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben pentru toată țara între 22 și 23 martie: răcire accentuată, intensificări de vânt, ninsori viscolite

ANM a emis astazi o informare meteorologica ce vizeaza ploi însemnate cantitativ pentru 21 martie si dimineata zilei de 22 martie precum si o avertiare meteo cod galben pentru 22-23 martie privind fenomene meteo periculoase, incluzand intensificări ale vântului, ninsori viscolite și o răcire accentuată.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Intervalul : 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 08
Fenomene : ploi însemnate cantitativ

harta-romania-gri

Începând din după-amiaza zilei de joi şi până vineri dimineaţă, aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului.

La munte, iar spre sfârşitul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50-60 km/h.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Intervalul : 22 martie, ora 08 – 23 martie, ora 08
Fenomene : intensificări de vânt, ninsori viscolite, răcire accentuată

toate-galben

În vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h şi la munte peste 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada.

În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60-70 km/h.

În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75-80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.

Notă: la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări ulterioare.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie







Un răspuns la Cod galben pentru toată țara între 22 și 23 martie: răcire accentuată, intensificări de vânt, ninsori viscolite

  1. ovidee spune:

    Hmm. Si se vorbeste continuu de incalzire globala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate