Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu pentru vineri si sambata: val de caldura persistent


AVERTIZARE METEOROLOGICA COD PORTOCALIU 22.06.2012

Pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de caldura se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35….37 de grade, atingand izolat valori de 38 de grade in zonele de campie din sudul si estul tarii.
Fenomene vizate: val de caldură persistent, canicula, disconfort termic sever.


ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN

În intervalul 22.06 ORA 18 – 23.06 ORA 18, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor. In vestul, centrul, nordul si nord-estul teritoriului vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vânt ce vor lua si aspect de vijelie, local averse ce pot depasi 20…25 l/mp si pe arii restrânse caderi de grindina, mai ales in zona de munte.

AVERTIZARE METEOROLOGICA COD PORTOCALIU

Pe parcursul zilei de sambata, 23 iunie, in sudul extrem si in sud-estul tarii se va mentine vremea caniculara, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80. Temperaturile maxime inca vor atinge 35….36 de grade pe arii extinse.

Nota: in noaptea de sambata spre duminica, 23/24 iunie, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice severe se vor semnala in centrul, sudul si sud-estul tarii, precum si in zona de munte.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie







Un răspuns la Cod portocaliu pentru vineri si sambata: val de caldura persistent

  1. Cristina-Elena Ursu spune:

    Asteptam de mult un asemenea site , cu informatii meteo din zona Iasi si Moldova ! Aveti informatii clare,concise si pe perioade extinse . Va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate