Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 19 – 20 ianuarie: precipitații abundente, viscol puternic la altitudini de peste 1700 m

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 14 – 21 ianuarie, ora 02
Fenomene vizate: cantități importante de precipitații, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în zona montană și local în nordul Olteniei se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Pe parcursul zilei de joi (19 ianuarie) va ploua și doar la altitudini de peste 1700 m se vor semnala precipitații mixte, iar începând de vineri dimineață (20 ianuarie), treptat vor predomina ninsorile în cea mai mare parte a zonei montane și se va depune strat de zăpadă.

Local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h viscolind și spulberând zăpadă.

Notă: Precipitații mixte (ploaie, lapoviță, iar pe arii mai restrânse și ninsoare) se vor semnala pe parcursul zilei de vineri (20 ianuarie) și în zonele joase de relief din vest, nord-vest și centru, iar intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp și în restul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 14 – 20 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: precipitații abundente, viscol puternic la altitudini de peste 1700 m
Zone afectate: Carpații Meridionali

În Carpații Meridionali vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de peste 50…70 l/mp. La început vor predomina ploile, iar pe parcursul zilei de vineri (20 ianuarie), în general la altitudini de peste 1200 m, va ninge și local se va depune strat consistent de zăpadă.

În zona înaltă (la peste 1700 m) vor fi intervale în care va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h) și vizibilitate redusă.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate