Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 28 – 29 august: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente


INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval: 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00
Fenomene: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantitățile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20-50 l/mp.

Notă: În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18-20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.


ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval: 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00
Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25-55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate