Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Avertizări meteo între 2 și 5 august: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat; vijelii puternice, grindină, averse torențiale

MESAJ 1
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN


Interval de valabilitate: 2 august
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat
Interval de valabilitate: 2 august

Luni (2 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 august, ora 10:00 – 02 august, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, averse torențiale
Interval de valabilitate: 02 august, ora 13:00 – 02 august, ora 22:00

În Moldova vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

Notă: Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat și în restul teritoriului.

MESAJ 3

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 3, 4, 5 august

Local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate