Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 19 – 20 iunie

MESAJ 1

ACTUALIZARE
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Notă: ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

În intervalul menționat în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: vremea se va menține în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Notă: ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate