Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Informare meteo ANM: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei în 19 și 20 ianuarie

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval: 19 ianuarie, ora 11:00 – 20 ianuarie, ora 12:00
Fenomene: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul țării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50-70 km/h, iar pe crestele înalte, 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40-50 km/h.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate