Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Informare meteo ANM între 9 și 12 ianuarie: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului, polei

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval: 9 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00
Fenomene: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului, polei
Zone afectate: jumătatea de sud a țării

În intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20-30 l/mp.

Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40-50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60-70 km/h și va fi viscol.

Notă: Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate