Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 12 – 13 octombrie: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 09:00
Fenomene: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55-65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100-130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55-65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70-80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Notă: Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate