Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 2 septembrie: caniculă și disconfort termic

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 02 septembrie
Fenomene: caniculă și disconfort termic

În după-amiaza zilei de miercuri (02 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade.

Notă: Joi (03 septembrie), în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală(ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

MESAJ 2
INFORMARE METEOROLOGICĂ


Interval: 03 septembrie, ora 12:00 – 04 septembrie, ora 21:00
Fenomene: instabilitate atmosferică

Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) și pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate