Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Actualizare. Cod galben 1 și 2 septembrie: instabilitate atmosferică accentuată; caniculă și disconfort termic

MESAJ 1/2 – ACTUALIZARE

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 01 septembrie, ora 16 – 02 septembrie, ora 03
Fenomene: instabilitate atmosferică accentuată

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

MESAJ 2/2 – CANICULĂ ȘI DISCONFORT TERMIC

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 01 septembrie
Fenomene: caniculă și disconfort termic

În intervalul menționat, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37-38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate