Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 31 august – 1 septembrie

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 31 august
Fenomene: caniculă și disconfort termic

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33-36 de grade și izolat 37-38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de 1 și 2 septembrie, local în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 1 septembrie, ora 03 – 1 septembrie, ora 23
Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate