Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu în 25 și 26 iulie: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval: 25 iulie, ora 10:30 – 26 iulie, ora 06:00
Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În vestul, sud-vestul, centrul, nordul țării și la munte local și temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval: 25 iulie, ora 12:00 – 26 iulie, ora 06:00
Fenomene: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval: 26 iulie, ora 06:00 – 26 iulie, ora 23:00
Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Carpaților Orientali temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Notă: În regiunile estice și sud-estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat și pe arii restrânse, indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate