Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 24 – 26 iulie: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval: 24 iulie, ora 12:00 – 24 iulie, ora 22:00
Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, la munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 30-50 l/mp.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval: 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00
Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate;

În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Notă: Vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate