Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben în 6 și 7 iulie: instabilitate atmosferică temporar accentuată

MESAJ 1/3 – DISCONFORT TERMIC

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 iulie, orele 12:00 – 19:00
Fenomene vizate: disconfort termic;

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33-37 de grade.

MESAJ 2/3 – INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, local în zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

MESAJ 3/3 – INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (07 iulie). În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate