Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu în 5 și 6 iulie: instabilitate atmosferică accentuată

MESAJ 1/3 – DISCONFORT TERMIC

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 iulie, orele 12:00 – 19:00
Fenomene vizate: disconfort termic

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33-35 de grade.

MESAJ 2/3 – INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 03:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

MESAJ 3/3

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 10:00 – 08 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate, disconfort termic

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.

În funcție de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Meteo Ilfov

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate