Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 30 iunie: instabilitate atmosferică temporar accentuată

MESAJ 1

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00
Fenomene vizate: disconfort termic

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Notă: Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 20:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 30-50 l/mp.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate