Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 29 – 30 iunie: instabilitate atmosferică accentuată

MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Notă: În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 14:00 – 29 iunie, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava

În județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 19:00 – 30 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, local în zona de munte, estul Transilvaniei și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 19:00 – 30 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: județele Timiș, Arad, Bihor
În județele Timiș, Arad, Bihor vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80-90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 25-35 l/mp.

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 19:00 – 30 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, zona de munte a județului Mureș
În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, precum și în zona de munte a județului Mureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 25-40 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Prognoza Bihor

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate