Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 20 – 21 mai: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

MESAJ 1

ACTUALIZARE

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 13:30 – 21 mai, ora 21:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-35 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60-70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și local 40-60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Vremea Voluntari
Vremea Beiuș

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de MeteorologieUn răspuns la Cod galben 20 – 21 mai: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

  1. Octavian spune:

    Aceste date ne sunt de mare folos.Va multumim mult pt.stradania dv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate