Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu marți, 12 mai: intensificări puternice ale vântului, vijelii

ACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00
Zone și fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București)

În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 – 12 mai, ora 23:00
Zone și fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei (în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași).

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65-75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 12 mai, ora 11:00 – 12 mai, ora 20:00
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de MeteorologieUn răspuns la Cod portocaliu marți, 12 mai: intensificări puternice ale vântului, vijelii

  1. Cristi spune:

    Cum puteti spune „cod PORTOCALIU de vijelii si vant puternic”??? In Focsani, jud Vrancea, sunt 32 grade, nori razleti, iar vantul, pana in pranz abia a adiat, iar acum bate ce-i drept un pic, dar NU e nici macar de un cod galben, dapai portocaliu…
    Cei care va furnizeaza datele meteo se pare ca ar trebui neaparat sa mai faca din cand in cand cate un upgrade la echipamente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate