Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben și informare meteo 5 – 7 mai: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 05 mai, ora 15:00 – 07 mai, ora 20:00;
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45-55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60-70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

1. COD GALBEN
Interval de valabilitate: 06 mai, ora 06:00 – 07 mai, ora 20:00
Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă, intensificări ale vântului și viscol

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90-100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110-120 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

2. COD GALBEN
Interval de valabilitate: 06 mai, ora 09:00 – 6 mai, ora 20:00
Zone vizate: județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, precum și sudul județelor Gorj și Vâlcea
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Pe parcursul zilei de miercuri (06 mai) vântul va avea intensificări cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h.

3. COD GALBEN
Interval de valabilitate: 06 mai, ora 12:00 – 7 mai, ora 20:00
Zone vizate: județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Brașov, Alba și Sibiu
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55 și 65 km/h.

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate