Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 30 martie – 1 aprilie: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22 – 02 aprilie, ora 10;
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitații mixte, intensificări ale vântului, brumă;

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzația de frig. În timpul nopților şi al dimineților se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.
Din noaptea de luni spre marți (30/31 martie) până în dimineața de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță şi trecător ninsoare.
Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60-70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50-60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN


Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22:00 – 01 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă;
În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi și în vestul și nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65-75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopții de luni spre marți (30/31 martie).
În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vremea Dumbrăvița
Vremea Blejoi

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate