Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 10 – 11 februarie. Cod galben 10 – 12 februarie.

MESAJ 1
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș; ninsori viscolite în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65-75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.
Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70-80 km/h.
Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.
Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20-25 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.
Notă: Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45-55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelalte regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă
Zone vizate: zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor.

În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

MESAJ 2
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 20:00 – 12 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă

În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de MeteorologieUn răspuns la Cod portocaliu 10 – 11 februarie. Cod galben 10 – 12 februarie.

  1. Anonim spune:

    Se prelungește codul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate