Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Cod portocaliu 3 august: cantități importante de apă, instabilitate atmosferică accentuatăACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 03 august, ora 12 – 03 august, ora 18
Zone afectate: Transilvania și local în zona montană

În intervalul menționat în Transilvania și zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

Interval de valabilitate: 03 august, ora 12 – 04 august, ora 02
Zone afectate: în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei

În intervalul menționat în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 03 august, ora 15 – 04 august, ora 02
Fenomene vizate: cantități importante de apă, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: în județele Vaslui, Galați, Tulcea și Brăila

În intervalul menționat, în județele Vaslui, Galați, Tulcea și Brăila, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și, izolat, 50-70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizări imediate | Lasă un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate