Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 28 – 29 iulie: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ



COD GALBEN
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

În intervalul 28 iulie, ora 14 – 29 iulie, ora 10, în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.
Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.
Notă: Local în zonele de câmpie și podiș, în după-amiaza zilei de duminică, 28 iulie, va fi caniculă, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul 28 iulie, ora 18 – 29 iulie, ora 6, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și, izolat, 50-60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate