Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 7 – 8 iulie: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 12 – 07 iulie, ora 18
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și estice, în după-amiaza zilei de duminică, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18 – 08 iulie, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18 – 08 iulie, ora 06
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină
În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80-90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate