Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben pentru 20 și 21 mai: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul 20 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN


Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată;
În intervalul 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.


Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate: Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei;
În intervalul 20 mai, ora 12 – 20 mai, ora 23, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate