Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 19 – 20 mai și atenționare meteo 20 – 21 mai: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul 19 mai, ora 16 – 20 mai, ora 06, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată.


În intervalul 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În interv ale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate