Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Două atenționări cod galben pentru 6 și 7 mai: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte

MESAJ 1
ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată;

În intervalul 6 mai, ora 14 – 6 mai ora 23, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

MESAJ 2
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte;

În intervalul 6 mai, ora 23 – 7 mai, ora 23, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.
În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Notă: Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.
Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate