Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Actualizare avertizare meteo 27 iunie, cod galben si cod portocaliu: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică

ACTUALIZARE
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 10 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică;

În cursul zilei de miercuri (27 iunie) va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, iar în cea mai mare parte a Moldovei și local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.
Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 10 – 27 iunie ora 18;
Fenomene vizate: ploi abundente;

În județele Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Buzău, Prahova, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizări imediate
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate