Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 9-10 iunie: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. Informare meteo 10-11 iunie: manifestări de instabilitate atmosferică.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 18 – 10 iunie, ora 06;
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin și local în județul Hunedoara, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și punctiform 40-50 l/mp.

Notă: Local și temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de sâmbătă, 09 iunie, în vestul, sud-vestul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 14 – 11 iunie, ora 23;
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică;

În intervalul 10 iunie, ora 14 – 11 iunie, ora 23, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, precum și la deal și la munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizări imediate




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate