Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Două atenționări cod galben pentru 1 și 2 aprilie: intensificări ale vântului, ploi moderate, lapoviță și ninsoare

ACTUALIZARE
MESAJ 1


ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ în nord-vest și local la munte, lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă;

În intervalul 1 aprilie, ora 15 – 01 aprilie, ora 21, local în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și Maramureș vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 45-55 km/h și temporar 60-65 km/h. La munte, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80-100 km/h.

Va ploua în regiunile nord-vestice, unde vor continua să se acumuleze cantități de apă de 10-15 l/mp, precum și la munte. Excepție va face zona montană înaltă, unde precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă.

MESAJ 2

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 1 aprilie, ora 15 – 2 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, iar în noaptea de duminică spre luni (01/02 aprilie) și pe parcursul zilei de luni (02 aprilie) local și în Oltenia și Transilvania, vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze de peste 45-55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 1 aprilie, ora 21 – 2 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei de munte, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depăși 80-100 km/h, unde în cursul nopții de duminică spre luni (01/02 aprilie) temporar va ninge.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate