Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Atenționări cod galben 21-22 ianuarie: ninsori, strat consistent de zăpadă, intensificări susținute ale vântului

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 16 – 22 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10-15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30-35 l/mp.

Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h.
Notă: În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 20 – 22 ianuarie, ora 11
Fenomene vizate: predominant ninsori în general însemnate cantitativ, strat consistent de zăpadă
În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 05 – 22 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite
În intervalul menționat în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65-75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizări imediate






Un răspuns la Atenționări cod galben 21-22 ianuarie: ninsori, strat consistent de zăpadă, intensificări susținute ale vântului

  1. Adriana Popa spune:

    Este f.important sa știi ora de ora fluctuațiile vremii.multumiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate