Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod portocaliu 17-18 ianuarie: vânt puternic, viscol, zăpadă troienită

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului;

În intervalul 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50-70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Notă: În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20
Fenomene și regiuni vizate: vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură;

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80-90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120–140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17
Fenomene și regiuni vizate: vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău;

În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75-85 km/h și temporar va ninge viscolit.

Publicat în Avertizări imediate




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate