Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Informare ANM 27-29 martie: ploi importante cantitativ, răcire accentuată

harta-romania-gri
ACTUALIZARE A MESAJULUI DE INFORMARE METEOROLOGICĂ
Actualizare: În intervalul 28 martie, ora 10 – 29 martie, ora 10, vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp în Dobrogea, în estul şi nordul Munteniei şi în sudul Moldovei. În zona Carpaţilor de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă. Va ploua local şi temporar şi în celelalte regiuni, dar în general slab.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
În intervalul 27 martie, ora 14 – 29 martie, ora 14, aria ploilor va cuprinde toate regiunile. Vor fi mai ales averse, vineri, 27 martie, cu precădere în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zona montană aferentă, iar sâmbătă, 28 martie, mai ales în estul, sudul şi centrul ţării. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp în 24 de ore.

La munte precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Temperatura aerului va marca o scădere accentuată, mai ales la valorile maxime diurne, iar vremea va deveni rece pentru această dată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie







3 răspunsuri la Informare ANM 27-29 martie: ploi importante cantitativ, răcire accentuată

  1. pop ana spune:

    buna ziua ! se vorbeste intens despre incalzire globala,dar din ce observ eu ,asa fara o pregatire in domeniu,de fapt cred ca e inceputul unei mini ere glaciare nicidecum de cresteri ale temperaturilor la nivel global.de unde atatea ploi si vant si pe deasupra si temperaturi scazute mai tot anul?anul trecut din 3 luni de primavara au fost temperaturi f scazute si ploi,furtuni,etc.vara la fel ,din 3 luni a fost cald cred ca max. 14 zile adunate din toata perioada de vara.deci? unde este incalzirea globala? s-a supra saturat pamantul de atata ploaie.

  2. Alice spune:

    Cred ca la mijloc este putina confuzie d-na Pop Ana, respective daca sistemul de referinta este „global”de ce luati in considerare doar datele pentru o zona atat de mica, cum ar fi tara noastra? Intreb si eu asa, caci nici eu nu sunt meteorolog?

    • cowboy spune:

      Nu este numai zona tarii noastra bantuita de frig,e valabil cam in toata Europa,deci cu televizorul (si internetul) este mintit poporul cu incalzirea globala in timp ce americanii cu 1 dolar cumpara trei litri de benzina,la noi un roman ,care castiga 200 euro pe luna trebuie sa dea 1 dolar si jumate pe un singur litru,asta ca sa evitam „incalzirea globala”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate