Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Deşertul Romania: ne vindem viitorul pe saci de bani

Stiri meteo

Deşertul Romania: ne vindem viitorul pe saci de bani

”Pădurile României dispar! Această afirmaţie de o gravitate extremă nu pare să alarmeze pe nimeni, deşi consecinţele, de proporţii incalculabile, au început deja să se vadă: inundatii cum n-au mai fost vreodata în România, modificări climatice extreme, alunecări de terenuri. România este singura ţară din Europa în care asistăm la un proces de deşertificare.”
(Andrei Blumer- expert in mediu, Green Cross Romania).

Tăierea pădurilor, în special din locuri nepermise duce la alunecări de teren cauza ce accelerează procesul deşertificării, care este determinat şi de secete, de păşunatul intens, de poluarea şi mai ales eroziunea solului.

Se estimează că până în 2020, din cauza deprecierii mediului înconjurator şi în special din cauza tăierii şi furtului "galopant" a pădurii, vor dispărea 15% din speciile florei şi faunei.

Desigur, depinde de noi ca procesele distructive sa fie încetinite. Fiecare dintre noi, poate prevenii la nivel local, agravarea situaţiei.

Un fenomen caracteristic este procesul rapid al uscării pădurilor datorat concentraţiei de bioxid de sulf rezultată din arderea combustibililor cu un conţinut ridicat de sulf.

O consecinţă gravă a uciderii pădurilor este spălarea solului fertil până la rocă.

Pentru a se evita aceasta se cere de la noi să oprim securea şi să o cumpănim bine.

Alina Budacă
Gazeta de Asau

07.03.2011. 12:48


Iulia - 16.02.2008. 10:20

Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa fie constienti de efectele devastatoare ale despaduririlor far cap. Nu mai e vorba doar de bani sau cum sa traiasca. Nu e de vina doar Ocolul Silvic sau autoritatile, sau arabi sau mai stiu eu cine, ci noi insine care inchidem ochii la furturi si care dam mereu vina pe altii fara a fi capabili macar sa plantam un pom. Daca tot au fost defrisari oameni buni, replantati alti copaci, nu aveti bani sa luati puiet, scrieti aici si cu siguranta am sa v-i trimit eu.

florin - 16.02.2008. 13:37

pacat ca nimeni nu intelege adevarul. am o intrebare simpla la care va rog sa raspundeti: padurile pot trai fara noi; noi putem trai fara ele? planeta asta a fost sanatoasa pina cind a aparut omul. e o caracteristica biologica a fiecarei populatii: aparitie, apogeu, declin, extinctie. si mai avem pretentia sa credem ca omul este o fiinta superioara...

costi - 22.02.2008. 14:37

fratilor situatia este cit se poate de rea.Asistam la un jaf fara precedent,un jaf din bogatia acestei tari pt. care s-au jertfit si au murit inaintasii nostrii. Daca nu-l impuscau pe Ceasca il impusca el pe cel care taia un pom. Ne conduce o sleahta de paraziti imbuibati, o adunatura de curve politice, niste handicapati care si-ar vinde si copilul pt.bani de parca tara ar fi a lor. Ala a murit nevinovat: te impusca daca taiai un pom ,a lasat tara cu bani grei in visterie ca sa ii poata fura ordinarii fara scrupule si frica de Dumnezeu, ne trebuie un Rambo care sa curete tara de "mizerii" sau mai bine "unde esti tu ,Tepes Doamne ca punind m......". Turcii ne luau biruri ,copii,femei dar ne lasau tara cutoate bogatiile ei. Astia ne pun biruri mai ceva ca turcii,ne rid in nas cind plecam din tara, ne batjocoresc pe fata si pe deasupra ne vind si tara sub ochii nostri. Pina cind??? E prea tirziu sa mai salvam ceva. Raul trebuie smuls de la radacina

iulian - 01.04.2008. 10:53

sa stiti ca sta in puterea noastra sa oprim aceste fenomene de desertificare in Romania, de taieri abuzive ale padurilor, de stopare a intensitatii inundatiilor. Am putea sa sadim copaci, sa nu mai aruncam gunoaie intamplator pe unde apucam sa respectam legile care sunt in vigoare, sa dam exemple de buna purtare semenilor nostri care gresesc sai invatam unii ar vrea sa faca lucruri buine dar nu stiu cum sa le faca, sa mai lasam aceasta vanatoare de vrajitoare la care noi romanii suntem cred ca, cei mai buni din lume si sa vedem de treburile noastre
sa stiti ca daca se vrea se poate
va urez numai bine

N.BOAR - 02.04.2009. 10:30

OLTUL IN PERICOL! CEEA CE NI S-A INTAMPLAT PANA ACUM E NIMIC FATA DE CEEA CE NE PASTE: CENTRALA NUCLEARA PE OLT, LANGA SIBIU SI TALMACI! E O ZONA UNDE, DACA PEDELISTII NU AR VREA SA NE DISTRUGA S-AR PUTEA CREA CENTRALE EOLIENE! SI PREFECTUL E DE ACORD, DESI SPUNE CA E NASCUT IN JUDETUL NOSTRU! MACAR LA PROPRII COPII SA SE GANDEASCA, DACA NU CUMVA OR FI PLECATI PE UNDEVA, SI NU-I MAI PASA! E CHIAR GRAV!

LIVIU - 26.12.2009. 19:06

RAUL ARE PERFECTA DREPTATE. NU MAI ESTE NIMIC DE COMENTAT

paul - 27.12.2009. 21:55

orice bogatie a tarii, atat paduri, zacaminte, energie, etc... ce apartine de fapt natiunii au avut grija smecherii de la guvernare sa-si dea legi pt. ei sa le concesioneze fara sa tina seama de popor, vezi privatizarile (vanzarile) pt.comisioane ,vezi concesionari etc. SARACA TARA BOGATA

cristi4 - 29.12.2009. 23:39

DA . e foarte adevarat , si asta pot s-o spun mai bine decit toti, sunt ]ntr-o zona a tarii , unde -i chiar desert , pe dunele de nusipuri miscatooare de la DABULENI. aici in afara de pepeni verzi [pe nisipuri ma refer], nu se mai cultiva nimic A fost o campanie de inpadurire mai acum ceva ani , dar din multiple cauze nu cred ca vor ajunge la maturitate cum sa reziste o planta intr-o zi de canicula , cind solul atinge 60 de grade c. fara pic de apa,. de aceea cred ca noi cei de aici va trebui sa ne lasam vilele astea de 2-3 etaje , si o sa cam migram mai la deal , ca-n maxim 10-20 de ani aici nu o sa mai fie de trait. sper sa ma-nsel , dar nu prea cred ... Sper sa ne trezim , si sa mai facem ceva , pina nu-i prea tirziu

mircea - 30.12.2009. 13:41

Am cateva ha de teren pe care l-as impaduri, de cativa ani tot caut ceva fonduri de la stat ca sa-mi mai scot din cheltuieli dar nu intereseaza pe nimeni.

rodica - 22.03.2011. 11:39

problema cea mai mare, cred eu, este ca am incetat sa mai privim tara asta ca pe casa noastra. daca in casa noastra intra hotii luam atitudine si ne asteptam ca si vecinii sa o faca. In tara noastra doar comentam si ne uitam la tv ca la un spectacol care nu ne priveste. De cate ori iesim in strada pentru ceva ce nu ne priveste direct in urmatoarele 5 minute? de cate ori mergem la deputatul de teritoriu ( pe care nici eu nu-l stiu) pentru probleme sociale, de mediu si nu personale. Poate discutand gasim si de unde putem incepe. eu inca mai sper.

celesta - 27.03.2011. 10:15

jos mafia ***ista jos toti cei ce au guvernat pina acum sa se instaureze o viata normala nu pe criterii de : nu se poate " orice ii intrebi , afara cu ei au furat deajuns.

miriam - 28.03.2011. 09:08

In acest sistem, nu pădurarul este de vină ci sefii. Pădurarul dacă nu face ce i se cere, ZBOARĂ! Alţii la rând care vor să facă ce trebuie.
Competenţa nu mai contează,toate numirile se fac politic.
Oare copacii din padure au culori politice sau silvicultura are mai multe specialitaţi: portocalie, roşie, verde?
Nu mai vorbim că sunt sefi care nu cunosc speciile de arbori dar sunt " de-ai noştri".

titi - 01.04.2011. 05:03

taranu vechi roman
acu au venit fii taranului care nu mai are nici educatia bunului simt pe care o avea taranul.
taranul era un etalon
fii taranului sunt parvenitii societatii needucati si doritori de bunuri

sorin - 09.04.2011. 18:07

la un moment dat era un gater chiar in incinta ocolului silvic din oras.toti cei in verde trebuie sa pazeasca padurea nu sa o exploateze!!! astia au la noi o foame de lemn mai dihai decit lupul de oi.cind prind un "hot" ala are citeva crengi ascunse sub paie intr-o caruta si ii fac dosar. peridocurile nu le vede nimeni. e clar ca e facatura pornita de sus.batrinii proprietari de paduri nu taie la ras niciodata ci numai ce e strimb si bolnav.pe vremuri strabunicul avea o padure la sat la care tinea ca la ochii din cap.peste tot e un fel de acceptare tacita a jafului proprietarilor de pamint si paduri: oi care pasuneaza peste tot inclusiv culturi,paduri care nu mai trec de stadiul de tufe din cauza exploataruu permanente mai ales in zonele izolate departe de drumurile principale.inteleg ca lumea la sat e saraca dar de ce e tolerata taierea in padurile private? politia are loganuri in loc de cai la tara ce face cu masina pe cimp. eu nu am auzit pe nimeni la tara sa zica ca a luat un camion de lemne pentru la iarna. peridocurile oprite de politie le salveaza telefonul mobil dat la un anume numar dupa are agentul ia pozitie regulamentara de salut. de 20 de ani asistam la jefuirea tarii de baietii destepti care nu au slabit puterea nici o secunda de cind l-au dat jos pe nea lae. nu ii vedeti la tv sau parlament dar au pozitii cheie in economia de jaf , ei fac jocul s-au "privatizat" in toate domeniile si isi vad de treaba sub tutela diverselor presedentii sau guverne care nu cirtesc in fata lor de 20 de ani incoace. ultima faza cu vamesii e un circ fara bani cu valoare de suprafata, hidra e mai adinc infipta si e de neclintit.

Ionel - 12.04.2011. 09:47

Se fura pentru ca asa n-am invatat s-o facem înca de pe vremea comunistilor. Daca ajung acolo sus numai smecheri, este firesc sa se fure in continuare.Oamenii seriosi sunt marginalizati, nu sant bagati in seama. Primeaza ,,smecheria'' la noi , nu seriozitatea. Se merge pe pile si relatii. Atat.

Scrie un comentariu

:

:


1 + 5 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile