Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Deşertul Romania: ne vindem viitorul pe saci de bani

Stiri meteo

Deşertul Romania: ne vindem viitorul pe saci de bani

”Pădurile României dispar! Această afirmaţie de o gravitate extremă nu pare să alarmeze pe nimeni, deşi consecinţele, de proporţii incalculabile, au început deja să se vadă: inundatii cum n-au mai fost vreodata în România, modificări climatice extreme, alunecări de terenuri. România este singura ţară din Europa în care asistăm la un proces de deşertificare.”
(Andrei Blumer- expert in mediu, Green Cross Romania).

Tăierea pădurilor, în special din locuri nepermise duce la alunecări de teren cauza ce accelerează procesul deşertificării, care este determinat şi de secete, de păşunatul intens, de poluarea şi mai ales eroziunea solului.

Se estimează că până în 2020, din cauza deprecierii mediului înconjurator şi în special din cauza tăierii şi furtului "galopant" a pădurii, vor dispărea 15% din speciile florei şi faunei.

Desigur, depinde de noi ca procesele distructive sa fie încetinite. Fiecare dintre noi, poate prevenii la nivel local, agravarea situaţiei.

Un fenomen caracteristic este procesul rapid al uscării pădurilor datorat concentraţiei de bioxid de sulf rezultată din arderea combustibililor cu un conţinut ridicat de sulf.

O consecinţă gravă a uciderii pădurilor este spălarea solului fertil până la rocă.

Pentru a se evita aceasta se cere de la noi să oprim securea şi să o cumpănim bine.

Alina Budacă
Gazeta de Asau

07.03.2011. 12:48


Lefter Constantin - 15.11.2007. 17:19

In Romania pestele se impute mai bine ca niciodata de la cap, din '90 incoace pentru grosul populatiei nu sa schimbat decit o cusca cu alta noua... Unde ar fi ajuns Romania daca napirca comunista nu ne-ar fi modificat genetic pe un timp nedefinit in comparatie cu evolutia estimata de la "MICUL PARIS"incoace?
Ar trebui sa emigram ce am mai ramas sa lasam pe detinatorii puterii sa se angajeze unul pe altul...

carmen - 18.11.2007. 10:40

parerea mea este ca cei care ne spun lucrurile astea de ceva timp ar face ceva sa stopeze procesul de desertificare

catalin - 18.11.2007. 23:06

cei care fac asa ceva nu se gindesc ca poate au si ei copii care nu vor parasi romania si care vor impartasi aceeasi soarta? daca firmele conduse de arabi ne vand padurea, atunci si noi ajungi ajunger berberi si beduini? se gindesc alesi nostrii la asa ceva sau nu conteaza decit contul din banca?

Popescu Ciprian - 20.11.2007. 10:44

Portul Constanta geme de munti de cherestea, se fac exporturi masive, majoritatea firmelor fiind ale jefuitorilor arabi care vor sa ne distruga tara, s-o aduca in starea in care se simt ei bine, desert, camile, teroristi, "haysami" si camile. Totul cu complicitatea nemijlocita a grupurilor de interese din guvern si de aiurea, a moldovenilor, argesenilor si secuilor pusi in posesia padurilor stramosesti pe care vor sa le transforme rapid in "gipane" si alte visuri trasnite, dupa ei potopul. Asa popor... mai bine afara.

Popescu Ciprian - 20.11.2007. 10:45

Portul Constanta geme de munti de cherestea, se fac exporturi masive, majoritatea firmelor fiind ale jefuitorilor arabi care vor sa ne distruga tara, s-o aduca in starea in care se simt ei bine, desert, camile, teroristi, "haysami" si camile. Totul cu complicitatea nemijlocita a grupurilor de interese din guvern si de aiurea, a moldovenilor, argesenilor si secuilor pusi in posesia padurilor stramosesti pe care vor sa le transforme rapid in "gipane" si alte visuri trasnite, dupa ei potopul. Asa popor... mai bine afara.

Iris - 21.11.2007. 14:36

fara comentariu
totul este in zadar

phoenix - 24.11.2007. 20:18

In prezent exista preocupari de oprire a fenomenului de desertificare prin reimpaduriri. Este totusi nevoie de gasirea si promovarea unor solutii mai eficiente si dinamice de ameliorare a terenurilor degradate si reimpadurire,inclusiv gasirea si publicare resurselor financiare spre a putea fi accesate mai usor. Durerea mare este insa faptul ca Regia Nationala a Padurilor este in continuare, indiferent de regimul politic,condusa de un grup de ingineri silvici, directori sau sefi de servicii ce se rotesc intre ei la conducere si care aplica aceleasi metode de management devastator pentru fondul forestier national. amintesc aici doar faptul ca criteriul performantei in administrarea silvica este productia silvica (cifra de afaceri) fapt ce conduce la presiuni de neimaginat asupra fondului forestier, recoltandu-se legal si ilegal mai intai arborii valorosi, se taie in suprafete compacte ce depasesc 3Ha invocandu-se diferite motive , se raporteaza in fals suprafete impadurite, se calamiteaza suprafete impadurite ori plantate doar pentru a se acoperii o serie de abuzuri ori greseli tehnice etc. Toate in afara reglementarior amenajistice si legale, dar cu acceptul sefilor directi si politicienilor , padurea fiind o buna vaca de muls, la care nu multi se pricep sa o traga de tite... Nu pot sa uit ca retrocedarile de padure s-au facut pentru clientela politica a partidelor ce s-au perindat pe rand la putere, multi dintre cei indreptatiti fiind improprietariti trunchiat ori pe alte amplasamente si invatati de cei ce le-au administrat padurea pana acum sa o taie pentru a mai beneficia de ia inainte de a fi mutati pe un nou amplasament, etc. M-am enervat rau de tot asa ca va las sa mai aflati si voi belele ca tot degeaba le gasiti.

dorin - 02.12.2007. 11:08

toti avem ceva de spus,de protestat ar este cineva dintre voi care face ceva in legatuara cu asta,cu invalzirea globala, cu desertificarea,cu mizeria si gunoaiele care ne inconjoara...nu prea cred. exista organizatii ecologiste in alte tari si nu ma refer la green peace. la ei s-a transformat ideea principala dar ma refer la weekend-uri la munte, a plantat copaci, la ecologizat parcuri. dar nah ata ete noi ne pricepem la kestii de genul de ce u a facut asta,aia etc. politicienii nu au urmarit niciodata interesul cetateanului nici acum nici maine si nu doar in romania ci peste tot.

milena - 02.12.2007. 22:37

daca nu luam atitudine si nu facem nimic nimic se va intampla cu noi! Trebuie sa facem atata taraboi incit sa se sature si sa tina cont de ce ne dorim si noi! Suntem prosti dar multi! Eu zic sa adoptam o tactica potrivita si sa actionam pana la rezolvarea problemei padurilor pentru-ca si noi suntem de vina ca asistam pasivi Eu zic ca nu suntem in stare sa ne implicam pentru-ca suntem prea comozi!

kiki - 05.01.2008. 04:03

nu puteti face nimic dom"le ca desteptii de agenti silvici sunt cumparati de domnii padurari ca sa inchida ochii cu un purcel de vreo 100-150 kg iar astilaltii mici cara lemne din padure ca curtea lu tatasu. mereti la turcoaia jud tulcea sa vedeti cine a fost padurar si cine e acu .ca socru a lasat padurar pe giner'su. ce sa mai zicem ca pe saptamana ies 12 remorci sau mai bine din padure si numai 5 sunt ptr ocol. furt ca-n codru ce mai.

crys - 28.01.2008. 21:16

ar fi bine sa se faca ceva cat mai repede pentru ca ne distrugem incet fara sa ne dam seama. o sa traim pe un desert daca nu se face ceva cat mai repede. cei care sunt acum la putere ar trebui sa actioneze si sa fie mai aspri si mai ales ca tara noastra pot sa zic ca e o tara frumoasa nu poate fi distrusa de oamenii egoisti si rai care din pacate nu gandesc absolut deloc si ar trebui pedepsiti aspru pt ceea ce fac.

*gabriel - 29.01.2008. 14:03

in romania zilelor de azi nu te mai mira nimic ce se intampla prin tara asta... uneori facem niste fapte ca si noi ne miram cat de prosti putem fii...

eu - 29.01.2008. 22:41

jefuitorii nu sunt arabii sau alti straini, ci conducatorii acestei tari

nicusor - 30.01.2008. 10:10

Arabi in cirdasie cu politicieni nostri "iubiti",ne-au distrus padurile, tara, pe noi si pe copii nostri care pleaca pe unde vad cu ochi, lasind in urma copilasi de care trebuie sa avem grija noi batrini si bolnavi.
Sa le fie rusine acestor impostori si tradatori de neam.

raul - 07.02.2008. 11:01

Se stie bine ca nu oamenii is fura padurea ci ocoalele silvice au furat si o sa fure in continuare,inca din nainte de ai fii inproprietariti am fost furatii(lemnele cu valoare au fost taiate si exportate).Daca ne-am uita in curtea pazitorilor padurii am vedea unde sunt codrii nostrii... Si ar trebuii sa mai lase toata lumea in pace pe taranul amarat care a mostenit cu sange si sudoare aceste paduri... ca nu cred aici e baiu... ci mult mai sus...

<< Prima < Anterior [1 / 3] Urmator > Ultima >>

Scrie un comentariu

:

:


7 + 8 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile