Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Îngrijirea părului vara

ingrijire par vara
Așa cum vremea caniculară de vara dăunează pielii, tot atât de repede poate să îți deterioreze și părul. Apa sărată din mare și clorul din piscină reprezintă și ele alt inamic pentru pletele noastre. Un rezultat nu tocmai dorit va arăta cam așa: După câteva săptămâni de vară, părul care a fost odată strălucitor și ușor de aranjat va arăta și îl vei simți de-a dreptul ars.

Expresia „păr ars” nu este doar o figură de stil. Jessica J. Krant, un dermatolog din New York, spune că razele ultraviolete ale soarelui, de fapt „gătesc firul de păr.” Prejudiciul este cel mai evident atunci când vom vedea parul vopsit devenit decolorat, albit sau alămiu.

Până și părul care nu este vopsit va suferi de stresul indus de soare. Razele UV usucă părul și îi aspresc cuticula care este netedă în mod normal, sau stratul exterior al firului de păr.

Factorul de electrizare

Cu cât este părul mai uscat, cu atât este mai posibil să sufere din cauza unei maladii de vară mai enervantă decât înțepăturile de țânțar: electrizarea.

Asta pentru că părul uscat absoarbe extra-umiditatea din aer, provocând firul de păr să se umfle și conducând la întreruperi în cadrul cuticulei. Firele de păr vor pleca în toate direcțiile, numai să nu stea cum trebuie.

Deteriorarea cauzată de înot

Chiar și înotul face rău părului tău. Faci o baie într-o piscină și, în timp ce tu înoți în bras, clorul este cel care îți alungă uleiurile naturale de protecție ale părului. Daca ești blondă, este foarte posibil să-ți găsești șuvițele într-o culoare verzuie nu tocmai frumoasă.

Acest lucru este determinat de moleculele de cupru și alte substanțe chimice din piscină care se leagă de proteinele din firul de păr.

O baie în mare va dăuna părului într-un alt mod. Apa de mare are un conținut ridicat de sare și dezhidratează părul și pielea, spune dr. Krant. Vom pleca de pe litoral cu degete de culoarea prunei și cu părul uscat.

Sfaturi pentru un păr sănătos și minunat în timpul verii

Anotimpul estival nu trebuie să fie un sezon al zilelor mohorâte pentru părul tău. Cu puțină grijă în plus părul tău poate arăta foarte bine chiar și zilele cu o vreme caniculară.

Iată câteva sfaturi pentru îmblânzirea firelor de păr de la Krant și Julia Papworth, un hairstylist celebru care a lucrat cu vedete, printre care Cameron Diaz, Elijah Wood, și Sarah Silverman.

1. Începe vara cu o tunsoare! Vei scăpa de vârfuri despicate și îți vei reîmprospăta stilul. S-ar putea să ai nevoie de o tunsoare și pe la mijlocul sezonului, de asemenea. Părul într-adevăr crește mai repede în timpul verii.

2. Protejează-ți părul de soare! Fă un obicei zilnic din a aplica un produs de îngrijire a părului, care conține filtre UV (acestea pot fi sub formă de spray, gel sau cremă). Aceste produse protejează parul de daunele soarelui și îl ajută să-și păstreze culoarea. Dacă vei petrece perioade îndelungate în aer liber, poartă o pălărie cu boruri largi. Nu numai că va proteja firele de păr, dar va proteja, de asemenea, și scalpul și urechile, zone care sunt vulnerabile pentru cancerul de piele.

3. Spală-ți părul înainte de a intra în apă! Dacă părul tău este ud cu apă curată sau balsam, nu va absorbi la fel de multă apă sărată sau produse chimice din piscină, spune Papworth. Este, de asemenea, o idee bună să încerci să îți clătești părul după ce ieși din apa. Dacă nu există un duș în apropiere, păstrează o sticla cu pulverizator umplută cu apă proaspătă.

4. Trece la un șampon hidratant și la un balsam. Ai putea să îți speli părul chiar mai des pentru a face față transpirației și prafului de vară. Papworth sugerează folosirea unui clarificator sau a unui șampon anti-reziduuri o dată pe săptămână pentru a înlătura depunerile de produse și substanțe chimice. Doar asigură-te că tratamentul este apoi urmat de un tratament cu balsam.

5. Lasă instrumentele fierbinți deoparte. Cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, acordă părului tău o pauză de la loviturile uscătorului sau ale plăcii de păr. Papworth recomandă spălarea părului pe timp de noapte și prinderea lui într-un coc, cu o panglică, sau într-o coadă de cal înainte de a te duce la culcare. „Când te vei trezi, părul tău va fi în valuri și va arăta foarte bine”. Este look-ul perfect pentru week-end, făcându-l să arate minunat cu accesorii cum ar fi o bandă subțire sau agrafe drăguțe.

6. Păcălește electrizarea! Părul care este sănătos și bine întreținut este cea mai bună apărare împotriva electrizării. Alături de tratamente regulate și balsamuri de păr, o picătură sau două de ulei anti-electrizare sau ser de același tip pot ajuta părul neted și vor adăuga un plus de strălucire. Papworth recomandă produsele care conțin ulei de argan, însă doar o picătură, mai ales dacă părul e delicat sau moale.

Trebuie însă să recunoaștem: când aerul este încărcat de umiditate, va fi destul de greu să evităm electrizarea. Nu-ți pierde deci toată vara încercând sa lupți împotriva ei. În schimb, găsește-ți o coafură drăguță precum coada de cal, numai bună pentru mare, sau o panglică laterală pentru acele zile în care prognoza noastră meteo arată că umiditatea din atmosferă este foarte mare.

Publicat în Utile Etichete |






Un răspuns la Îngrijirea părului vara

  1. Daniel Boiangiu spune:

    Imi place~!~ Toate sfaturile o sa le urmez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate