Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Stiri meteo
Actualizare cod portocaliu! ANM a extins zonele afectate.MESAJ 1
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ


COD GALBEN
PENTRU INTERVALUL 19 APRILIE, ORA 16 – 20 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului;

În intervalul menţionat, în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și a Maramureșului și în nordul Olteniei și al Dobrogei, vor fi precipitații abundente. Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, se vor cumula 50-60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar local în Moldova, Transilvania și Maramureş și trecător în zona deluroasă din sud, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 55…65 km/h.

COD PORTOCALIU
PENTRU 19 APRILIE, ORA 16 – 20 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali; ploi importante cantitativ în zona joasă a județelor Buzău și Vrancea

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zăpadă, vântul va avea intensificări cu rafale de 60-70 km/h, iar pe creste peste 80-90 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea.

În zona joasă de relief a județelor Buzău și Vrancea vor fi ploi importante cantitativ și se vor cumula peste 50 l/mp.


MESAJ 2
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 09 – 21 APRILIE, ORA 14
Fenomene vizate: precipitaţii în general însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului;

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mai ales în regiunile estice și centrale, unde cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.
În Moldova și Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar în zona deluroasă din sudul țării, precum și în deltă, vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor atinge 55-65 km/h.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopților de joi/vineri și vineri/sâmbătă local se va semnala brumă.

COD PORTOCALIU
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 18 – 21 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali, intensificări ale vântului;

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind zăpada.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu


Sursa avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate