Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Cod galben 18-19 martie: intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ, ninsori viscolite în zona montană înaltă

Update: ACTUALIZARE ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul 19 martie, ora 11:30 – 19 martie, ora 20:00, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.Temporar vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la altitudini mai mari de 1500 m, mai ales sub formă de ninsoare. Local se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp.

Notă: Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Oltenia și Muntenia, de peste 55…60 km/h (inclusiv în zona municipiului București), iar pe crestele înalte ale Munților Apuseni acestea vor depăși 70-75 km/h.


ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În intervalul 18 martie, ora 18 – 19 martie, ora 20, în vestul, centrul și nordul țării va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local. Vor fi cantități de apă de peste 15-20 l/mp și izolat 25-30 l/mp.

În zona Munților Apuseni, nordul Carpaților Orientali, Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 40-50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Notă: Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, în special pe parcursul zilei de duminică (19 martie), cu viteze mai mari (50-65 km/h) în sudul țării, inclusiv în zona municipiului București.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate