Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Vacanta de 1 Mai pe litoral - fara salvamari

Stiri meteo

Vacanta de 1 Mai pe litoral - fara salvamari

Sezonul oficial de îmbăiere în apa mării începe la 1 iunie pe litoralul românesc, potrivit Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral (DADL), transmite corespondentul AMOS News.


DADL nu recomandă turiştilor intrarea în apa mării înainte de începerea perioadei de îmbăiere, din cauza riscurilor la care se expun - temperatura scazută a apei, lipsa serviciului de salvamar şi prim ajutor, iar în cazul grupurilor organizate de copii, care utilizează plajele pentru adulţi, organizatorii deplasărilor împreună cu şefii posturilor de salvare au obligaţia să stabilească locurile adecvate de îmbăiere şi măsurile de protectie corespunzătoare'”, a precizat purtatorul de cuvant al DADL, Cătălin Anton.
Deşi mai sunt doar câteva zile până la deschiderea oficială a sezonului estival, salvamarii nu vor fi la posturi.
Aşa se face că, începând cu turiştii care prefer sudul litoralului şi terminând cu cei care vor să petreacă primele zile de vacanţă în staţiunea Mamaia, toţi cei care vor risca să facă o baie în mare de 1 Mai o vor face pe propria răspundere, salvamarii urmând să aştepte mai bine de o lună până să îşi monteze foişoarele pe plajă.
Comunităţile locale sunt obligate să asigure serviciul de salvamar pentru toate plajele, conform unui proiect de lege în vigoare. Orice grup de prim ajutor va trebui să-şi doteze salvamarii cu bărci cu motor, sky-jeturi, plute, statii emisie-recepţie, pături şi truse de prim ajutor.
Fiecare dintre aceste locuri trebuie să se afle la o distanţă de maximum trei kilometri unul faţă de celălalt, iar între ele trebuie să existe posturi speciale pentru observaţie, amenajate la intervale de 300 de metri şi deservite de câte doi oameni.
Aceştia vor fi, la rândul lor, obligaţi să poarte costume speciale din care nu pot lipsi pantaloni scurţi, tricou şi şapcă.
Sursa: Lavinia SICLITARU, Amos News

Ad: Anunturi Constanta

30.04.2007. 15:51


Acest articol nu are nici un comentariu.

Scrie un comentariu

:

:


7 + 4 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile