Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Prognoza hidrologica 2008: seceta si inundatii

Stiri meteo

Prognoza hidrologica 2008: seceta si inundatii

Specialistii prognozeaza pentru 2008 perioade secetoase care vor alterna cu inundatii, insa spun ca fenomenele nu vor mai atinge extremele de anul trecut, potrivit prognozei hidrologice date publicitatii, astazi, la sediul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Regiunile din nordul si sudul tarii ar putea fi afectate de inundatii in lunile aprilie, mai si iunie. Expertii spun ca nu vom scapa nici de seceta la vara, iar cele mai afectate zone ar urma sa fie Baraganul si sudul Moldovei.

In perioada urmatoare se vor produce inundatii provocate de ploi si de topirea zapezilor, in special in zonele de munte, indica prognoza. Specialistii spun ca inundatiile vor afecta si localitatile aflate pe cursurile afluentilor raurilor mari, unde pot cadea precipitatii de pana la 60 de litri pe metru patrat.

Directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Petre Stanciu, a declarat, potrivit Radio Romania Actualitati, ca prognoza "nu pare sa ridice probleme deosebite", dar specialistii sunt atenti la cresterile importante de debite si niveluri asteptate in special in aprilie si iunie. Seful Institutului de Hidrologie a mai spus ca, spre deosebire de nordul si sudul tarii, in sudul Moldovei si in Dobrogea ar putea fi seceta, din cauza faptului ca apele subterane nu s-au regenerat complet dupa canicula din 2007.

HotNews.ro

20.03.2008. 16:04


boss - 21.03.2008. 18:34

prognoza nu are sanse cred de mai mult de 10

anonim - 01.04.2008. 09:13

cred ca va fi un an bun

MCC - 11.04.2008. 15:20

MAI EXACT CE ZONE DIN NORDUL TARII VOR FI AFECTATE

alex - 12.04.2008. 12:53

ce parere aveti despre desertizarea sudului tarii?

amos - 12.04.2008. 19:49

acum doi ani a aparut la tvr un ins meteorolog care spunea ca va fi un an cu o seceta severa ,si a fost un an cu inundatii cum nu au mai fost in istoria recenta a romaniei. Tot asa atunci prestigiosul institut de meteo din Londra a avertizat ca N-V tarii se va confrunta cu inundatii si nu a ploat cel putin o luna.

Scrie un comentariu

:

:


9 + 5 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us

Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile