Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Noi avertizari hidrologice: cod rosu pe Siret

Stiri meteo

Noi avertizari hidrologice: cod rosu pe Siret


Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 ore se instituie si se mentine:

COD ROSU
- Pe Siret pe sectorul Siret – Dragesti si aval Lungoci, pe raurile din bazinul Sucevei aferente judetelor: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, pe Prut sector amonte Ac. Stanca Costesti si aval Sivita – aferente judetelor Botosani si Galati, pe cursul superior al Jijiei – judetul Botosani si pe Raul Negru aval Reci – judetul Covasna.

COD PORTOCALIU
- Pe raul Moldova pe sectorul amonte Gura Humorului, pe Bistrita sector amonte ac. Izvorul Muntelui, pe Jijia curs mijlociu si inferior si pe afluentii sai, pe Prut mijlociu sector Stanca Aval – Dranceni aferente judetelor: Suceava, Neamt, Botosani, Iasi, Vaslui, pe Siret pe sectorul aval Dragesti – Lungoci aferent judetelor: Bacau si Vrancea, pe Oltul superior si mijlociu si afluentii sai judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu si pe Tarnava Mica si pe Tarnava Mare aval Sighisoara judetele: Mures, Alba si Sibiu.

COD GALBEN
- Pe Crasna – jud. Salaj si Satu Mare, Bega Veche-jud.Timis, pe raul Tarnava Mare pe sectorul amonte Sighisoara – jud. Harghita si Mures, pe Tarnava sector Mihalt – confl. Mures, pe Mures sector confl. Tarnava – aval Alba Iulia – jud Alba, pe Cibin si pe raul Olt aval Sebes Olt – jud. Sibiu, Valcea si Olt., pe raurile din bazinele superioare ale raurilor Prahova si Buzau-jud.Prahova si Buzau, pe Putna, Rm.Sarat, Trotus, Bistrita aval Izvorul Muntelui si Moldova aval Gura Humorului, Barlad -jud.Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui si Iasi, pe afluentii Prutului inferior si pe Prut pe sectorul aval Dranceni – Oancea – jud: Vaslui si Galati;

Avertizarea este valabila de marti, ora 13.00 pana joi, ora 16.00. Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza. In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
NOTA: Izolat, cresteri importante de debite sunt posibile si pe raurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.

Sursa: INHGA

30.06.2010. 00:10


Acest articol nu are nici un comentariu.

Scrie un comentariu

:

:


8 + 2 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us

Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile